Machu Picchu (foto: Pixabay)

Machu Picchu, redeschis pentru vizitatori după 25 de zile

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 20 februarie 2023

Machu Picchu, bijuteria arhitecturală incașă și principală atracție turistică din Peru, a fost deschis din nou vizitatorilor începând săptămâna trecută, după 25 de zile în care situl a fost închis din cauza protestelor care au zguduit țara din decembrie anul trecut.

Aproximativ 700 de turiști, în special britanici și francezi, au vizitat Machu Picchu la redeschiderea sitului arheologic, potrivit Ministerului Culturii din Peru.

„Capacitatea este de 4.044 de vizitatori pe zi de la 6 a.m. la 4 p.m.”, a declarat la Cusco, vechea capitală a imperiului incaș situat la 110 km de Machu Picchu, Maritza Rosa Candia, directoare în cadrul Ministerului Culturii.

Celebrul sit înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1983, a fost închis pe 21 ianuarie din cauza demonstrațiilor care solicitau demisia președintei Dina Boluarte, relatează Agerpres.

Linia de cale ferată, singura modalitate de a ajunge la sit din orașul Ollantaytambo, aflat la 30 km distanță, a fost întreruptă timp de 18 zile, fiind avariată de manifestanți. Drept urmare, sectorul Machu Picchu a suferit din cauza penuriei de produse de bază.

Săptămâna trecută, traficul feroviar a fost parțial reluat, dar accesul la trenuri a fost restricționat la populația din zonă.

Turismul, un sector cheie al economiei peruane și o sursă importantă de locuri de muncă, atrăgea aproximativ 4,5 milioane de vizitatori anual înaintea declanșării pandemiei de COVID-19 în 2020.

Mai multe pentru tine...