Casa Vasile Alecsandri din Bacău (foto: Facebook / Valentin Ivancea)

Licitație pentru consolidarea și restaurarea Casei Vasile Alecsandri din Bacău

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 11 august 2023

Casa Vasile Alecsandri din Bacău va fi consolidată și restaurată. Consiliul Județean (CJ) a lansat licitația pentru lucrările de renovare a imobilului aflat în stare avansată de degradare.

„Am lansat licitația pentru execuția lucrărilor de consolidare și restaurare a Casei «Alecsandri»! Încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, am considerat necesară reabilitarea urgentă a Casei «Vasile Alecsandri», obiectiv de patrimoniu al Bacăului”, scrie președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, pe pagina sa de Facebook. 

Aflat într-o stare avansată de degradare, imobilul a fost achiziționat de CJ Bacău cu scopul de a-l pune în siguranță și de a demara, urgent, lucrările de renovare, precizează Valentin Ivancea.

„Din 2020, am depus documentația necesară în vederea obținerii avizelor de la Comisia Națională pentru monumente istorice. Fiind vorba despre o clădire de patrimoniu, atât avizele, cât și documentațiile necesare demarării procedurii au luat timp, costurile fiind integral suportate de bugetul CJ”, mai spune președintele CJ Bacău.

Anunțul pentru contractarea execuției lucrărilor de restaurare a fost publicat în SICAP, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 30 august. Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 3,6 milioane lei (inclusiv TVA), cu o durată de 27 de luni din care 3 pentru serviciile de proiectare și 24 pentru execuția lucrărilor.

Mai multe pentru tine...