Palatul Buckingham (foto: captură video Youtube)

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu așteaptă la o coadă de aproape 8 km / VIDEO

📁 Istorie recentă
🗓️ 16 septembrie 2022

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu suveranei britanice o pot face până în ziua funeraliilor, 19 septembrie, la 5:30 GMT. Accesul este permis 24 de ore pe zi. Vineri, mii de oameni erau aşteptaţi pentru a-i aduce un omagiu Reginei la Westminster Hall, coada din timpul nopţii fiind de aproape 8 kilometri, relatează BBC.

Regele Charles al III-lea şi regina consoartă se deplasează vineri în Ţara Galilor, încheind astfel turneul lor în cele patru naţiuni constitutive ale Regatului Unit (Anglia, Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor). În cursul serii de vineri, toţi cei patru copiii al Reginei Elisabeta a II-a, inclusiv regele Charles, se reunesc la Westminster Hall, pentru „un priveghi princiar”.

Trei staţii de metrou din centrul Londrei vor fi închise în cea mai mare parte a dimineţii de luni 19 septembrie, când vor avea loc funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a, a anunţat vineri Transport for London (Tfl), informează Agerpres.

Compania care gestionează reţeaua de transport public din capitală a precizat că închiderea staţiilor Westminster, St James's Park şi Hyde Park Corner se va face pentru a evita aglomeraţia celor care se deplasează în apropierea Westminster Abbey, unde va avea loc serviciul religios.

Agenţia a precizat că intenţionează să redeschidă staţiile afectate după încheierea funeraliilor pentru a ajuta oamenii să părăsească zona.

Staţia Green Park va permite plecări cu metroul doar între orele 9:00 GMT şi 19:00 GMT, a precizat Tfl.

În plus, este de aşteptat ca multe autobuze care circulă în mod normal prin centrul capitalei să fie deviate luni dimineaţă din cauza drumurilor izolate şi a zonelor închise publicului.

Transport for London a precizat, de asemenea, că autobuzele vor opri ”dacă este sigur şi practic” şi îşi vor opri motoarele în timpul minutului de reculegere programat duminică seara la ora 19.00 GMT şi în timpul celor două minute de reculegere de luni la ora 10.55 GMT, la finalul funeraliilor de stat. 

Mai multe pentru tine...