image

Conferință Națională dedicată activității Diviziei 7 Infanterie Roman

Statul Major al Forțelor Terestre organizează vineri, 19 mai 2022, Conferința Națională cu tema „Divizia 7 Infanterie Roman. Onoare, Glorie, și Jerfă. Tradiție și actualitate”.

Activitățile conferinței vor avea loc începând cu ora 10.00 în Sala de festivități a Primăriei Municipiului Roman și vor continua în apropierea fostului sediu al Diviziei 7 Infanterie, în Cazarma 348 și în Sala de Tradiții militare a Bazei 3 Logistică „Zargidava” Roman, informează un comunicat al organizatorilor.

Conferința Națională este organizată de Statul Major al Forțelor Terestre prin Divizia 2 Infanterie „Getica” Buzău, Baza 3 Logistică „Zargidava” Roman și Muzeul Militar „Ștefan cel Mare” – Filiala Moldova, Iași a a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”.

image

Înființată în 1880, Divizia 7 Infanterie Roman a participat la cel de-al Doilea Război Balcanic, la acțiunile militare pe Frontul Român, pe toată perioada Primului Război Mondial, precum și la acțiunile militare desfășurate după încheierea Primului Război Mondial.

La intrarea României în Primul Război Mondial, Divizia 7 Infanterie a făcut parte din Armata de Nord, comandată de generalul Constantin Prezan. După încheierea Primului Război Mondial, Divizia 7 Infanterie a participat la operațiile Armatei României din Transilvania, precum și la ofensiva la vest de Tisa.