CIA : Saddam Hussein era homosexual! jpeg

CIA : Saddam Hussein era homosexual!

📁 Istorie contemporană
Autor: Redacția
🗓️ 26 mai 2010

CIA intenţiona să îl discrediteze pe Saddam Hussein în ochii poporului său, înaintea ofensivei în Irak din 2003, prin diverse metode, inclusiv printr-o înregistrare video ce ar fi arătat că fostul dictator era homosexual, au afirmat doi foşti oficiali CIA, citaţi de blogul ziarului Washington Post, informează Mediafax.

"Ar fi arătat ca şi cum ar fi fost realizată cu camera ascunsă", a spus unul dintre oficiali, referindu-se la înregistrarea video care ar fi urmat să îl înfăţişeze pe Saddam întreţinând relaţii sexuale cu un băiat adolescent. Ideea era ca "Irakul să fie inundat de aceste înregistrări video", a mai spus fostul oficial.

O altă idee a fost aceea de a întrerupe programele irakiene de televiziune şi de a difuza un buletin de ştiri fals. Un actor care ar fi jucat rolul fostului dictator ar fi anunţat cedarea puterii fiului său Uday, foarte criticat de irakieni.

Ideile nu au fost puse însă în aplicare, deoarece nu s-a ajuns la un acord în legătură cu aceste proiecte, potrivit unuia dintre oficiali. O altă ipoteză susţinută de foşti oficiali CIA este aceea că agenţia de spionaj nu dispunea de suficiente resurse materiale şi expertiză pentru a le realiza.

Cel mai eficient proiect de acest gen în ofensiva din 2003, iniţiat de Pentagon, ar fi fost trimiterea de faxuri şi e-mailuri comandanţilor militari irakieni, la declanşarea luptelor, în care se afirma că situaţia era fără speranţă şi erau îndemnaţi să se întoarcă acasă. Mulţi dintre ei au făcut acest lucru, potrivit blogului Washington Post.