Pe urmele vikingilor în nordul continentului jpeg

Pe urmele vikingilor în nordul continentului

📁 Epoca vikingilor
Autor: Redacția

Moştenirea vikingă este un punct de atracţie pentru foarte mulţi dintre noi. Fioroşii războinici neînfricaţi, care aveau o tehnică remarcabilă de construire a navelor fiind de asemenea nişte navigatori pricepuţi, au reuşit să străbată mări şi oceane necunoscute până atunci şi să colonizeze tot nordul Europei.

Pentru a merge pe urmele celor care între secolele VIII-XI reuşeau să nordul Angliei şi al Franţei, Islanda şi chiar părţi din America de nord, ar fi bine să alegţi zilele lungi de vară din mai până în septembrie. Aceasta pentru că locurile unde s-au păstrat cel mai bine cultura vikingă sunt ţările nordice:Danemarca, Suedia şi Norvegia. Nu există un traseu oficial al vikingilor, dar pentru că sunt 3 tări care îşi revendică această moştenire ar trebui să vă rezervaţi cam o săptămână. Întrucât distanţele sunt considerabile puteţi apela la mai multe forme de transport:avion, bac sau tren.

Mai citeşte:

Pe urmele brânzeturilor din Normandia

Un traseu pe urmele lui Che Guevara

Puteţi să începeţi traseul în cel mai vechi oraş din danemarca-Ribe, unde există un centru viking şi un Muzeu excepţional dedicat acestei moşteniri. Cel mai apropiat aeroport de destinaţia de început este Esbjerg. Pentru a vă determina să începeţi totuşi cu Ribe vă vom spune doar că centrul viking de aici este construit chiar pe un sit arheologic, vechi din secolul al VIII, unde s-a reconstruit un sat autentic cu tot ce trebuie:de la piaţa din centru până la zonele unde se desfăşurau diverse activităţi agricole.Următorarea oprire este oraşul Albord din nordul Iutlandei, regiune colonizată în urmă cu 1300 de ani de populaţiile vikinge. Aici se pot vizita cimitirul viking şi un muzeu dedicat culturii acestora.

Click aici pentru a citi articolul integral