Un nou film documentar dedicat lui Victor Babeș

Un nou film documentar dedicat lui Victor Babeș

Muzeul Victor Babeș oferă vizitatorilor săi, începând de joi, 25 aprilie, posibilitatea vizionării celui mai recent proiect video dedicat activității didactice universitare a medicului Victor Babeș (Budapesta, București, Cluj).

Este o cercetare transpusă în material video prin care publicul are acces la un segment mai puțin cunoscut - activitatea didactică universitară a profesorului Victor Babeș începută în timpul perioadei de studenție din Ungaria și continuată timp de aproape 40 de ani în România, informează un comunicat al Muzeului Municipiului București.

De la profesor asociat la catedra de histopatologie a Facultății de Medicină din Budapesta, la profesor plin cu două catedre (cea de anatomie patologică și cea de microbiologie), în cadrul Facultății de Medicină din București și Cluj, medicul Victor Babeș a fost un profesor pasionat, riguros și meticulous.

A susținut cu o mare probitate științifică cursuri și lucrări de laborator în amfiteatrele facultății precum și la Institutul de Bacteriologie și Patologie care-i purta numele. Fiind adeptul „europenizării învățământului românesc” a fost un cadru universitar foarte implicat și devotat studenților, rezidenților sau doctorilor (inclusiv veterinari) deja consacrați.

Materialul video realizat de muzeograful Denisa S. Olteanu surprinde documente inedite precum: manuscrise, carte rară și fotografii din colecția muzeului.

Alături de acest proiect video se pot viziona și alte materiale video: „Despre dr. Victor Babeș și colecția sa de obiecte”, cu prof. dr. Octavian Buda și „Povestea familiei Babeș în fotografiile de colecție”.

Muzeul Victor Babeș se află pe strada Andrei Mureșanu, nr. 14 A, și se poate vizita de miercuri până duminică, de la ora 10:00 până la 18:00 (17:30 ultimul bilet).

Mai multe pentru tine...