Tezaurul de la Pietroasa, expus în Danemarca (foto: Facebook / Moesgaard Museum)

Tezaurul de la Pietroasa, expus în Danemarca

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 10 noiembrie 2022

Moesgaard Museum din Aarhus (Danemarca), unul dintre cele mai moderne și mai vizitate muzee ale Europei, deschide, pe 12 noiembrie 2022, expoziția „Out of Chaos”, unde vor fi expuse și obiecte din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României (MNIR), printre care și Tezaurul de la Pietroasa.

Noua expoziție specială pune în lumină o perioadă întunecată din istoria europeană, marcată de războaie, bătălii pentru putere și valuri de refugiați, dar și de vise, speranțe și... cantități uriașe de aur. Expoziția privește o perioadă de aproximativ 300 de ani, cuprinsă între căderea Imperiului Roman de Apus și zorii epocii vikingilor, informează un comunicat al MNIR.

Vizitatorii sunt introduși în lumea întunecată a perioadei de migrație, plină de haos și violență, vise și speranță. Din haos s-a născut o nouă ordine, iar un imperiu puternic s-a transformat în mai multe regate care, cu timpul, s-au dezvoltat în națiunile pe care le cunoaștem astăzi, precizează comunicatul citat.

Expoziția „Out of Chaos”, organizată de Moesgaard Museum

Pentru această expoziție deosebită, Moesgaard Museum a împrumutat artefacte de la muzee din Suedia, România, Ungaria și Danemarca.

Muzeul Național de Istorie a României a avut o contribuție majoră la realizarea expoziției, atât prin numărul de bunuri culturale cu care participă cât și prin valoarea excepțională a acestora, printre care se numără Tezaurul de la Pietroasa și cel de la Apahida.

Mai multe pentru tine...