image

Prima expoziţie permanentă despre istoria oraşului Sibiu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: C. S.
🗓️ 28 decembrie 2023

Vizitatorii Muzeului de Istorie - Casa Altemberger din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu vor putea vedea, începând din 2024, prima expoziţie permanentă despre istoria oraşului, a anunţat managerul instituției Alexandru Chituţă.

"Pentru că foarte multă lume vine la Sibiu şi pentru că noi, sibienii , e mândrim cu istoria pe care o avem, atât eu, cât şi Răzvan Pop, Ciprian Ştefan, maestrul Constantin Chiriac, cât şi ghizii din Sibiu, toată lumea încercăm să vorbim despre Sibiu, (...) însă din păcate în Sibiu nu avem nicio expoziţie nici în Brukenthal, nici în Sibiu, să vedem istoria oraşului. Muzeul Brukenthal are posibilitatea de a face lucrul acesta, pentru că noi avem piese. (...) Sper că la anul vom putea deschide, la Muzeul de Istorie, prima expoziţie despre istoria oraşului Sibiu", a declarat Alexandru Chituţă, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că se va face un comitet cu specialişti, istorici, cu ajutorul cărora să fie realizată această expoziţie. Chituţă spune că banii necesari acestei expoziţii provin din sponsorizări.

"În oraşele care se respectă există, nu o expoziţie, există un muzeu despre istoria oraşului. Noi avem foarte multe expoziţii, dar nu expoziţii care ar trebui să aducă public, să atragă public. Lumea nu cunoaşte. Vine la Sibiu, vede Piaţa Mare, vede Piaţa Mică, vede Piaţa Huet, intră la noi cine intră şi pleacă acasă, dar nu ştie ce s-a întâmplat la Sibiu. Avem o sumedenie de premiere, pe care le ştim numai noi, o parte", a concluzionat managerul Alexandru Chituţă.

Mai multe pentru tine...