Marea cea Mare. O istorie umana a Mediteranei
David Abulafia, profesor la University of Cambridge si specialist de renume mondial in istoria Mediteranei, ne invita intr-o calatorie imaginara pe „Marea cea Mare“ si pe tarmurile ei, incepand din preistorie si pana in secolul XXI, pentru a intelege cum anume a influentat ea geometria mereu schimbatoare a culturii si civilizatiei mondiale. In acelasi timp cercetare riguroasa si poveste pasionanta, istoria Mediteranei alcatuita de David Abulafia devine o istorie vie, umana, populata de figuri impunatoare si personaje pitoresti, imparati, regine, mari oameni de arme, navigatori, pirati, pelerini, negustori, migratori, dar si de calatorii si turistii zilelor noastre. Ilustratiile alese cu grija de autor (harti, fotografii, picturi, documente si imagini de arhiva) completeaza vastul tablou zugravit in cuvinte si sporesc farmecul acestei carti esentiale pentru cultura europeana a mileniului trei.
Unind şi despărţind deopotrivă trei continente, Europa, Asia şi Africa, loc de întâlnire mai mult sau mai puţin paşnică a religiilor, economiilor şi sistemelor politice, Marea Mediterană a devenit de-a lungul timpului o lume în sine:proteică, misterioasă şi extrem de atrăgătoare. David Abulafia, profesor la University of Cambridge şi specialist de renume mondial în istoria Mediteranei, ne invită într-o călătorie imaginară pe „Marea cea Mare“ şi pe ţărmurile ei, începând din preistorie şi până în secolul XXI, pentru a înţelege cum anume a influenţat ea geometria mereu schimbătoare a culturii şi civilizaţiei mondiale. În acelaşi timp cercetare riguroasă şi poveste pasionantă, istoria Mediteranei alcătuită de David Abulafia devine o istorie vie, umană, populată de figuri impunătoare şi personaje pitoreşti, împăraţi, regine, mari oameni de arme, navigatori, piraţi, pelerini, negustori, migratori, dar şi de călătorii şi turiştii zilelor noastre. Ilustraţiile alese cu grijă de autor (hărţi, fotografii, picturi, documente şi imagini de arhivă) completează vastul tablou zugrăvit în cuvinte şi sporesc farmecul acestei cărţi esenţiale pentru cultura europeană a mileniului trei.
Editură:HumanitasAn apariţie carte:2014Colecţie:IstorieTraducător:Denisa Duran, Georgeta-Anca Ionescu, Marieva Catalina IonescuNumăr de pagini:808Preț:119 lei