Calea Victoriei (foto: Arhiva Muzeului Municipiului București)

Expozițiile anului 2024 la Muzeul Municipiului București

Muzeul Municipiului București pregătește, în anul 2024, un număr de 14 proiecte expoziționale inedite, menite a pune a valoare patrimoniul reprezentativ pentru mai multe domenii de activitate.

Secția de Istorie aduce în prim plan aspecte inedite din trecutul orașului, cu accent inclusiv pe dezvoltarea urbanistică. Vor fi prezentate și recente descoperiri arheologice, pregătindu-se etalarea unor piese arheologice descoperite în cursul cercetărilor arheologice de la Curtea Veche, informează un comunicat al Muzeului Municipiului București.

Secția de Antropologie Urbană contribuie cu subiecte care se referă la evoluția Capitalei, dar și la istoria medicinei. Secția Artă continuă conceptul expozițional de prezentare a caselor-atelier de artist, dar adaugă și alte propuneri în acest an menite să evidențieze patrimoniul Pinacotecii București. Vor fi expuse lucrări de pictură, grafică și sculptură.

Va fi pusă în valoare și cartea veche și rară din patrimoniul Muzeului Municipiului București. Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu adaugă și el o expoziție tematică în noul an. Sunt doar câteva exemple.

Află mai multe amănunte despre expozițiile anului 2024 la Muzeul Municipiului București pe site-ul instituției.

Foto sus: Calea Victoriei (foto: Arhiva Muzeului Municipiului București)

Mai multe pentru tine...