Expoziția temporară „Descoperiri ale culturii Cucuteni din zona pericarpatică a Moldovei”

Expoziție dedicată Civilizației Cucuteni la Târgu Neamț

Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț a vernisat marți, 5 decembrie, expoziția temporară „Descoperiri ale culturii Cucuteni din zona pericarpatică a Moldovei”.

Deschisă în perioada 5 decembrie 2023 - 30 martie 2024, expoziția aduce în atenția vizitatorilor celebrele vase pictate, precum și statuete antropomorfe și zoomorfe, provenite din siturile arheologice Fetești - La Schit; Preutești - Haltă; Răucești - Dealul Munteni și Poduri - Dealul Ghindaru, informează un comunicat al Complexul Muzeal Național Neamț.

Civilizația Cucuteni, cea mai cunoscută și spectaculoasă cultura arheologică din perioada eneolitică, în spațiul est-carpatic, a evoluat de-a lungul unui mileniu și jumătate (cca. 5000-3500 î.Hr.), pe parcursul mai multor faze și etape.

Expoziția este realizată de Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț, Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni „Gheorghe Dumitroaia” Piatra-Neamț, aflate sub egida Complexului Muzeal Național Neamț, în colaborare cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Mai multe pentru tine...