image

Expoziţie de costume de teatru şi obiecte personale la Teatrul de Revistă ''Constantin Tănase”

O expoziţie de costume de teatru şi obiecte personale care au aparţinut unor mari artişti ai "Revistei" este găzduită în foaierul Sălii Savoy de la Teatrul "Constantin Tănase".

Expoziția prezintă costume de teatru şi obiecte personale care au aparţinut unor mari artişti ai „Revistei”, caiete-program vechi, afişe şi fotografii rare cu artiştii înscrişi pentru eternitate în istoria centenară a Teatrului de Revistă. Sunt expuse ţinute de scenă şi obiecte care au aparţinut artiştilor Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu, Cristina Stamate, Horia Şerbănescu, Nicu Constantin, Jean Constantin, Dan Spătaru, coregrafului Cornel Patrichi, scriitorului Aurel Storin.

Revista românească este legată de numele și activitatea lui Constantin Tănase și de ale Companiei „Cărăbuș”. Căci Teatrul de Revistă s-a născut pe data de 23 mai 1919 când, pe strada Academiei, pe locul unde funcționase Grădina de vară „Amicii orbilor” a fost pusă piatra de temelie a Grădinii „Cărăbuș”, de către Constantin Tănase. Însă primul spectacol de Revistă s-a jucat la noi pe 19 noiembrie 1872. Atunci, pe scena Teatrului Bossel, aflat pe Calea Victoriei, a avut loc reprezentaţia spectacolului ”Apele de la Văcărești”, o „comedie vodevilă în 3 acte” de Matei Millo (care a făcut parte și din distribuție), pe muzica lui Alexandru Flechtenmacher. Dar să revenim la… “Cărăbuș”

Mai multe pentru tine...