Expoziţia de fotografie «#3Rusia – file din natură»
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are plăcerea de a vă invita joi, 4 aprilie 2019 de la ora 18:30 la vernisajul expoziției temporare de fotografie „3#Rusia – file din natură”, organizată în colaborare cu Societatea Geografică Rusă, Centrul Rus de Știință și Cultură din România și Ambasada Federației Ruse la București.
Un număr de 80 de fotografii de o frumusețe tulburătoare dezvăluie măreția naturii din țara cu cea mai mare suprafață de pe glob, Rusia. Sunt surprinse atât maiestuoase animale sălbatice, tradițiile minorităților, ale popoarelor indigene, dar și dramaticul impact al omului asupra ecosistemelor.
Secțiunea „Lumea în mâinile noastre” invită astfel, la reflecție. Impactul emoțional este puternic atunci când vedem cum viețuitoarele își caută disperate locul, alungate de acțiunile barbare ale omului. Fie că este vorba despre fotografia unei vulpi care își face vizuina între două containere, de cei 120 de ursuleți salvați, hrăniți artificial și redați sălbăticiei sau de lupta unui temerar pentru viața animalelor cuprinse de incendiile provocate pe câmpuri, poveștile sunt sensibile. Fotografia „După zbor” spune istoria unui pui de urs, abandonat pe aerodromul Orlovka din regiunea Tver, care a fost găsit dormind pe pistă. Ursulețul Mansour a fost adoptat de piloți, găsindu-și locul într-o mare familie iubitoare.
Evenimentul va avea loc în prezența domnului Ilya Gurov, Director General al Societății Geografice Ruse, a doamnei Alyona Zatonskikh, Director de Organizare și Protocol al Societății Geografice Ruse, a doamnei Natalia Muzhennikova, Director al Centrului Rus de Știință și Cultură din România, a domnului Igor Iniushkin, Ministru-consilier în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse în România și a domnului dr. Luis Ovidiu Popa, Director General al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa".
Cu această ocazie se va semna oficial acordul de parteneriat între Muzeul „Antipa” și Societatea Geografică Rusă, al cărui scop este promovarea de acțiuni științifice și culturale comune, precum și schimbul de informații, experiență și cunoștințe în domeniul cercetării în geografie și științele naturii.
Participanții la ceremonia de deschidere se vor bucura de un moment artistic oferit de tineri din cadrul Centrului Rus de Știință și Cultură din România, urmat de o degustare de produse tradiționale rusești.