Prime doamne celebre jpeg

Prime doamne celebre

­čôü Biografii
Autor: Redac╚Ťia

Mary Todd Lincoln - C├ónd pre┼čedintele Lincoln a inspectat trupele unioniste la City Point, ├«n Virginia, al─âturi de el a c─âl─ârit doamna Ord, atractiva so┼úie a comandantului de unitate. A fost o chestiune ne├«nsemnat─â, ├«ns─â a fost de ajuns pentru a o face pe Mary Todd Lincoln s─â aib─â un acces de furie chiar ├«n fa┼úa trupelor. Era doar cea mai senza┼úional─â dintre frecventele crize de gelozie ale lui Mary.

Dup─â ce ┼či-a pierdut fiu, pe Edward, pe c├ónd acesta era doar un bebelu┼č, ┼či un alt fiu, Willie, ├«n timp ce se afla la Casa Alb─â, accesele de durere ale lui Mary Todd (foto sus) au devenit legendare. De┼či Lincoln era ├«n┼úeleg─âtor fa┼ú─â de credin┼úele spiritualiste, a pus cap─ât unor ├«n┼čel─âtorii care erau menite s─â exploateze suferin┼úa so┼úiei sale, prin organizarea unor ┼čedint┼ú de spiritism la Casa Alb─â.

Dup─â ce Lincoln a fost ├«mpu┼čcat, a┼ča cum era de a┼čteptat, Mary a luat-o razna, refugiindu-se timp de mai multe s─âpt─âm├óni ├«n camerele de la etajele Casei Albe, ceea ce a f─âcut ca mutarea noului pre┼čedinte Johnson s─â fie dificil─â ┼či jenant─â.

Mamie Eisenhower 

Mamie Eisenhower jpg jpeg

Printre bolile de care a suferit so┼úia pre┼čedintelui Dwight Eisenhower se num─âr─â astmul ┼či claustrofobia. De asemenea, avea o problem─â la urechea intern─â care ├«i afecta echilibrul ┼či care i-a f─âcut pe mul┼úi s─â o cread─â alcoolic─â. ├Äns─â probabil c─â cea mai grav─â boal─â pe care a avut-o a fost sl─âbiciunea pentru culoarea roz ÔÇô toate lucrurile din dormitorul preziden┼úial erau roz, de la pijamalele cu care dormea p├ón─â la co┼čul de gunoi!

Jacqueline Kennedy 

Jacqueline Kennedy jpg jpeg

Probabil cea mai fermec─âtoare prim─â doamn─â a tuturor timpurilor, so┼úia lui John Kennedy s-a n─âscut ├«ntr-o familie la fel de bogat─â ┼či de privilegiat─â ca ┼či cea a so┼úului ei. Avea o inteligen┼ú─â ascu┼úit─â, era bine educat─â, frumoas─â ┼či ├«nsp─âim├ónt─âtor de tolerant─â fa┼ú─â de nenum─âratele aventuri extraconjugale ale so┼úului ei. Cheltuirea banilor era punctul forte al lui Jackie ÔÇô numai ├«n 1962 a cheltuit peste 121.000 de dolari pentru garderoba ei.

Barbara Bush

Barbara Bush jpg jpeg

So┼úia lui George Bush a devenit mai ├«ndr─âgit─â dec├ót so┼úul ei pentru umorul ei sincer ┼či autoironic. ÔÇŁ Unul dintre mituri este c─â nu m─â ├«mbrac bineÔÇŁ, a spus ea odat─â, referindu-se la ├«nf─â┼úi┼čarea ei modest─â. ÔÇťMa ├«mbrac foarte bine ÔÇô doar c─â nu ar─ât bine!ÔÇŁ

Cormac OÔÇÖBrian, Vie┼úile secrete ale pre┼čedin┼úilor americani, Litera International, Bucure┼čti, 2008

Sursa: http://istoriiregasite.wordpress.com/2012/04/19/prime-doamne-celebre/