Ziarista care s a sinucis în direct, știrea șoc din istoria televiziunii jpeg

Ziarista care s-a sinucis în direct, știrea-șoc din istoria televiziunii

”În conformitate cu politica postului Channel 40 de a vă prezenta cele mai noi știri despre sânge și curaj, în culori vii, veți asista la o nouă premieră:sinuciderea în direct.” Christine Chubbuck a ridicat ochii din foile ei, a privit zâmbind la cameră, a scos un revolver de calibrul 38 și s-a împușcat în cap. Se întâmpla în 15 iulie 1974, iar primul și singurul jurnalist care s-a sinucis în direct este din nou în actualitate prin două filme care vor particpa în 2016 la festivalul de film Sundance.

Christine Chubbuck prezenta programul de știri ”Suncoast Digest” la postul de televiziune WXLT Channel 40. Conform relatărilor din presa vremii, reporterul ajunsese să deteste ceea ce am numi acum tabloidizarea excesivă a programelor de știri. Asta, dar mai cu seamă o depresie profundă, accentuată de un sentiment acut de singurătate, au determinat-o pe Christine să-și pună în scenă propria moarte.

În dimineața zilei de 15 iulie 1974, Christine Chubbuck a venit la serviciu cu textul pregătit, ceea ce reprezenta un lucru neobișnuit pentru jurnalista Channel 40. A spus că va începe prin a prezenta câteva știri. Și-a dat apoi cu un singur gest părul lung, negru pe spate, a înghițit în sec, și-a mușcat ușor buzele, a apucat cu mâna stângă foile de hârtie și a început să citească privind în jos.

”În conformitate cu politica postului Channel 40 de a vă prezenta cele mai noi știri despre sânge și curaj, în culori vii, veți asista la o nouă premieră:sinuciderea în direct.” A scos apoi un revolver calibrul 38 și s-a împușcat în cap, în spatele urechii drepte. S-a prăbușit pe pupitru, moment în care telespectatorii au mai putut vedea doar ecranul negru.

Click aici pentru continuare