Top 5 farse de 1 Aprilie care au păcălit o lume întreagă jpeg

Top 5 farse de 1 Aprilie care au păcălit o lume întreagă

1 aprilie, ziua când oamenii din toată lumea sărbătoresc veselia, glumele, farsele, poantele, încă din vremea romanilor. În timp ce unii se amuză cu farse banale precum înlocuirea zahărului cu sare, un păianjen de plastic aruncat în ceaiul cuiva sau simpla legare a şireturilor, unele persoane şi-au dedicat mai mult timp acestei festivităţi amuzante şi au păcălit o întreagă lume.

1. În 2007, imaginile unei creaturi mistice, care măsura 20 cm, apărute pe siteul Lebanon Circle au făcut înconjurul lumii. Siteul detalia cum un om care îşi plimba câinele prin orăşelul Derbyshire a găsit creatura la marginea drumului şi a anunţat autorităţile. Până la finalul zilei de 1 aprilie, când au recunoscut că a fost o simplă farsă, publicaţia a primit mii de mailuri şi scrisori. Proprietarul siteului, Dan Bainers spune că a continuat să primească numeroase mailuri chiar şi după ce au recunoscut că fiinţa nu este reală, unii oameni refuzând să creadă acest lucru.

2. În 1978, în portul din Sydney a apărut un iceberg gigantic, tractat tocmai din Antartica. Dick Smith, un localnic cu spirit de aventură, dar şi un om de afaceri milionar, spunea că va sparge acel iceberg în bucăţele mici, pe care le va vinde oamenilor pe doar 10 cenţi fiecare. Aceste cuburi de gheaţă,   produse din apa pură din Antartica, promiteau că vor îmbunătăţi gustul oricărei băuturi. Un post local de radio a susţinut păcăleala, dar totul a fost desconspirat în momentul în care a început ploaia şi spuma pentru ras din care era făcut gigantul iceberg s-a topit şi a rămas doar plasticul din interior.

3. În 1860, locuitorii Londrei au primit următoare invitaţie:„Turnul Londrei:sunteţi invitaţi la ceremonia anuală de spălare a leilor albi, duminică, 1 aprilie 1860. Intrarea se face la White Gate.” Până la prânz, în faţa clădirii se făcuse o coadă de peste 1 km. În final, oamenii au fost dezamăgiţi când au aflat că în turn nu se mai aflau lei de câteva secole.

4. Pe 1 aprilie 1972, ziarele din întreaga lume scriau pe prima pagină că a fost găsit trupul monstrului din Loch Ness. Un grup de cercetători de la grădina zoologică Flamingo din Yorkshire, care căutau dovezi ale existenţei lui Nessie, au găsit carcasa sa plutind în apă. Raportul iniţial a constatat că el cântărea o tonă şi jumătate şi măsura 5 metri. În cele din urmă s-a recunoscut faptul că a fost descoperit de fapt cadavrul unui elefant de mare.

5. Într-un interviu acordat BBC, în dimineaţa zilei de 1 aprilie 1976, astronautul Patrick Moore a anunţat că  la ora aproximativă de 09:47 Pluto va trece atât de aproape de Jupiter încât gravitaţia Pământului va fi grav afectată. Moore spunea de asemenea că, dacă oamenii vor sări fix în acel moment vor experimenta o senzaţie de zbor. Postul de radio al BBC a primit mii de telefoane de la ascultători care au spus că au simţit acea senzaţie, o femeie afirmând că ea, împreună cu alţi 11 prieteni au fost ridicaţi efectiv de pe scaun şi au plutit în cameră.