Top 5 cele mai sângeroase femei din Evul Mediu jpeg

Top 5 cele mai sângeroase femei din Evul Mediu

Frumoase, bogate, puternice sau pur ┼či simplu malefice. Iat─â un top a celor mai crude femei din istoria Evului Mediu.

bartolomeo veneto 001 1 jpg jpeg

5. Lucrezia Borgia (18 Aprilie 1480-24 iunie 1519):Lucretzia face parte din una dintre cele mai controversate familii din istorie. Familia Borgia este renumit─â pentru ├«n┼čel─âciuni, asasin─âri, corup┼úie, perversiuni sexuale ┼či nu numai. Despre Lucretzia se stie c─â a avut 3 mariaje care au avut ca scop servirea intereselor familiei. Lucretzia avea o influen┼ú─â foarte mare printre oamenii bisericii. Exist─â ┼či un tablou celebru ce o ├«nf─â┼úi┼čeaz─â pe Lucretzia pe scaunul papal ├«n locul tat─âlui ei, papa Alexandru VI. Se mai ┼čtie despre Lucretzia c─â purta mereu un inel cu otrav─â pe care ├«l folosea frecvent pentru a otr─âvi b─âuturi.

Catherine de Medicis 1 jpg jpeg

4. Caterina de Medici (13 aprilie 1519-5 ianuarie 1589): Caterina provine dintr-o familie de nobili italieni. Aceasta ajunge regina Fran┼úei prin c─âs─âtoria ei cu regele Fran┼úei, Henry al II-lea. De┼či nu de┼úine mare putere ├«n timpul vie┼úii so┼úului ei, reu┼če┼čte s─â ia fr├óiele ┼ú─ârii ca regent─â a fiilor s─âi, Charles IX ┼či Henry III. Catherina este cunoscut─â pentru felul ├«n care reu┼čea s─â-┼či ating─â scopurile, tr─âindu-┼či via┼úa dup─â principiile machiavellice. Lupta ei  ├«mpotriva protestan┼úilor, a hugheno┼úilor, ├«┼či atinge punctul culminant ├«n Masacrul din Ziua Sf. Bartolomeu, c├ónd regele Charles IX d─â ordinul: Omor├ó┼úi-i pe to┼úi! Masacrul din Ziua Sf. Bartolomeu a fost mai cur├ónd o luna (23 august-29 septembrie) ├«n care hugheno┼úii au fost uci┼či in mas─â, p├ón─â c├ónd Navarre se converte┼čte la catolicism. Catherina este ├«nvinuit─â si de moartea Jeannei d Albret, regina Navarrei.

isabel catolica jpg jpeg

3. Isabella de Castillia (22 aprilie 1451-25 noiembrie 1504):├Än religia catolic─â a r─âmas cunoscut─â drept ÔÇťslujitoare a DomnuluiÔÇŁ. ├Äns─â istoria o recunoa┼čte drept una dintre cele mai crude femei din istorie. ├Ämpreun─â cu so┼úul ei, Ferdinand al II-lea de Aragon, pun bazele Inchizi┼úiei spaniole, institu┼úie ecleziastic─â de departe cu mult mai crud─â dec├ót inchizi┼úia papal─â. Inchizi┼úia spaniol─â ┼či-a concentrat ac┼úiunile mai ales ├«mpotriva evreilor ┼či a musulmanilor. Ace┼čtia erau tortura┼úi ├«n cele mai cumplite moduri si ├«n final uci┼či. ├Än anul 1492 aproximativ 20 000 de evrei au fost exila┼úi. Bunurile l─âsate in urm─â erau ├«mp─âr┼úite ├«ntre Coroan─â ┼či Biseric─â. 

queenmary2 jpg jpeg

2. Regina Maria I a Angliei (18 februarie 1516-17 noiembrie 1558): Maria I sau Maria Tudor a fost fiica regelui Henric al VIII-lea si a Caterinei de Aragon. A fost al 4-lea monarh din casa Tudorilor. Maria I este cunoscut─â pentru cruzimea ei fa┼ú─â de protestan┼úi. Reu┼če┼čte in timpul domniei sale sa converteasc─â Anglia la catolicism asasin├ónd aproape to┼úi liderii protestan┼úi si o mare pare din enoria┼či. Domnia ei a fost una a terorii, crud─â ┼či ├«ntunecat─â. De aici ├«i revine ┼či pseudonimul Bloody Mary.

Elisabeta Báthory a ucis sute de femei tinere jpeg

1. Elisabeta de Bathory (7 august 1560-21 august 1614): Elisabeta a fost o contesa unguroaic─â, supranumit─â contesa Dracula. Aceasta, ├«mpreun─â cu alte 4 femei, au torturat prin mu┼čcare, ├«n┼úepare, t─âiere, b─âtaie, ardere si au ucis aproximativ 300 de fete ┼či femei tinere. Victimele proveneau din familii s─ârace c─ârora li se promitea un trai mai bun la castelul ─îachtice unde locuia Elisabeta. Exist─â ╚Öi un zvon conform c─âruia contesa obi┼čnuia s─â fac─â baie ├«n s├óngele victimelor ei deoarece credea ca a┼ča pielea ei va r─âmane t├ón─âr─â mai mult timp.