Top 5 cele mai celebre arme din Primul Război Mondial jpeg

Top 5 cele mai celebre arme din Primul Război Mondial

📁 Primul Război Mondial
Autor: Lavinia Irimia

Primul Razboi Mondial început în anul 1914 a produs modificări atât în percepţia oamenilor despre războaie dar şi în anumite domenii, cum ar fi cel militar. Ţările participante au avut nevoie de strategii şi arme mult mai performante pentru a învinge. Iată o listă a 5 dintre cele mai celebre arme din Primul Război Mondial:

5. Mitraliera

 A apărut pe la mijlocul secolului al XIX lea, era de dimensiuni foarte mari şi erau greu de manevrat. În Primul Război Mondial  s-a folosit o variantă îmbunătăţită a mitralierei, numită mitraliera Maxim care era manevrată de mai puţini oameni şi era mult mai uşoară. Alături de mitraliera Maxim  britanicii au folosit şi mitraliera Vickers.

4. Tancul

Condiţiile de luptă de pe fronturile Primului Război Mondial i-au făcut pe britanicii să creeze un vehicul autopropulsat  care să nu fie afectat de mitralieră şi care să poată să traverseze tranşeele şi barajele de sârmă ghimpată. Primul exemplar a fost poreclit “Little Willie” şi a fost utilizat prima oară de armata britanică pe 6 septembrie 1915.  Primul tanc de luptă a fost folosit în Bătălia de pe Somme din 15 septembrie 1916, condus de Căpitanul H.W. Mortimore

3. Zeppelinul german

  Folosit întâi pentru survolarea Mării Nordului şi zonei Baltice, zeppelinul a ajuns  din 1915 o armă de război importantă pentru germani. Zeppelinul era destul de rapid şi avea multiple avantaje:putea transporta mai multe mitraliere, avea un încărcător de muniţie foarte mare  şi o rezistenţă  şi mai mare. În 1915, doua zeppeline  L.3 şi L.4 au lansat 24 de kg de explozibil  asupra unor oraşe din Anglia.

2.  Bombardierul Handley Page

  Handley Page a produs o serie de bombardiere pentru Marina Regală  pentru a bombarda  zeppelinele germane  şi  pentru a răzbuna atacarea Londrei. Bombardierele folosite au fost  0/100 din 1915, 0/400 din 1918.

1. Tunul Big Bertha (foto)

 Realizat de compania Krupp din Germania, a reuşit să distrugă forturile belgiene de la Liege, Narmur şi Antwerp. Avea cel mai mare  şi mai precis calibru, 420 mm şi o rază de acţiune de 15 km. Datorită faptului că era enorm, era adus pe piese  şi asamblat la locul faptei  de o echipă de aproximativ 1000 de oameni.

44Big Bertha 2  jpg jpeg