Top 10 cele mai performante submarine jpeg

Top 10 cele mai performante submarine

📁 Istoria Armelor
Autor: Ionuț Marcu

În ceea ce privește conflictul naval, submarinele sunt arma perfectă:sunt bune atât pentru ofensivă, cât și pentru defensivă, pot purta o cantitate însemnată de armanent și au o autonomie de aproximativ 200 de zile. Pot de asemenea să funcționeze la capacitate maximă fără a fi nevoie de realimentare chiar și timp de două decenii. Iată o listă cu 10 dintre cele mai performante submarine din lume :

10.Sirra Class, Rusia

sierra class deadliest submarine jpg jpeg

Unele dintre cele mai bune submarine rusești au fost contruite în timpul Uniunii Sovietice. Există în folosință încă două submarine Sierra Class.

9.Rubis Class, Franța

rubis class deadliest submarine jpg jpeg

Submarinele Rubis Class sunt cele mai performante submarine construite de Franța. Primele submarine nucleare franceze, submarinele Rubis au început să fie produse în 1979.

8.Los Angeles Class, Statele Unite ale Americii

los angeles class deadliest submarine png png

Chiar dacă au fost primele submarine construite de Statele Unite ale Americii, submarinele Los Angeles Class rămân și astăzi foarte performante. Pot sta sub apă 30 de zile, și pot funcționa fără a fi realimentate pentru 30 de ani!

7.093 Shang Class, China

type 093 shang class deadliest submarine jpg jpeg

În ceea ce privește forța navală a Chinei, submarinele 093 Shang Class reprezintă cel mai înalt vârf al tehnologiei militare. Având în larg trei submarine, guvernul chinez a anunțat lansarea la apă a alte cinci submarine 093 Shang Class pentru viitor.

6.Type VII-U Boat, Germania

Type VII U boat deadliest submarine jpeg jpeg

Chiar dacă a fost contruit în timpul celui de-al doilea război mondial, submarinul Type VII-U Boat rămâne încă unul dintre cele mai letale din lume.

5.Seawolf Class, Statele Unite ale Americii

seawolf class deadliest submarine jpg jpeg

În 1989 Statele Unite ale Americii au construit submarinele Seawolf Class, considerate un mare pas înainte în tehnica militara prin viteza pe care o pot atinge și prin cantitatea însemnată de armament pe care o pot avea la bord.

4.HMS Ambush, Marea Britanie

HMS Ambush deadliest submarine jpg jpeg

Lansat foarte recent, în 2012, HMS Ambush este o adevarată bijuterie a Royal Navy. Autonomia impresionantă poate ajunge chiar la 25 de ani.

3.AKULLA II Class, Rusia

akula 2 class deadliest submarine jpg jpeg

Uniunea Sovietica a construit 15 submarine AKULLA II Class, iar nouă se găsesc încă în stare de funcționare în armata rusă. Aceste submarine sunt recunoscute pentru faptul că sunt silențioase.

2.Astute Class, Marea Britanie

astute class deadliest submarine jpg jpeg

Submarinele Astute Class sunt considerate cele mai letale submarine nucleare din istorie. Chiar dacă unul singur este astăzi funcțional, în viitor alte șase vor fi la dispoziția armatei britanice.

1.Virginia Class, Statele Unite ale Americii

virginia class deadliest submarine jpg jpeg

Succesoarele Los Angeles Class, submarinele Virginia Class sunt cele mai performante unități de luptă subacvatică. Armata Statelor Unite are în acest moment disponibile șapte unități.