Shirley Temple, copilul minune jpeg

Shirley Temple, copilul minune

Shirley Temple a fost cel mai celebru copil-vedetă. Aceasta s-a aflat în topul câștigurilor în box-office-ul american între anii 1935-1938, întrecându-i pe Clark Gable, Bing Crosby, Gary Cooper sau Joan Crawford. Piesa „On the Good Ship Lollipop” a fost fredonată de copii timp de câteva generații. Shirley Temple s-a retras din lumina reflectoarelor la vârsta de 21 de ani și a urmat o carieră diplomatică.Iată câteva lucruri de știut despre copilul minune:

Câte bucle de aur se aflau pe capul său:Mama lui Shirley a spus că i-a aranjat părul pentru fiecare film, iar indiferent de coafură, avea exact 56 de bucle.

Când nu a mai crezut în Moș Crăciun:la vârsta de 6 ani „mama m-a dus să îl văd într-un magazin și el mi-a cerut autograful”.

Shirley Temple 2 jpg jpeg

Era atât de faimoasă încât au denumit o băutură cu numele său:cocktail-ul copiilor conținea ghimbir, grenadină (sirop de rodie) și o cireașă maraschino în vârf.

Cum a animat spiritul oamenilor în timpul recesiunii. „...Este un lucru splendid cum, pentru doar pentru 15 cenți, un americam poate merge la film, să privească fața zâmbitoare a unui copil și să uite de probleme”, a spus odată președintele Franklin D.Roosevelt.

Cum a învățat să plângă la comandă...„Cred că am fost o actriță. Mergeam într-o parte linisțită a scenei cu mama. Nu mă gândeam la nimic trist, îmi eliberam mintea, iar într-un minut începeam să plâng. Nu îmi plăcea să plâng după masa de prânz, deoarece eram foarte bine dispusă. ”

Shirley Temple 5 jpg jpeg

...Și cum a devenit util la vârsta de 21 de ani.  Shirley Temple conducea o mașină decapotabilă roșie pe autostrada de lângă Malibu când a fost oprită de poliție pentru viteză. Aceasta a început să plângă, iar polițiștii au escortat-o până acasă, în cele din urmă.

  De ce nu a înterpretat-o pe Dorothy din „Vrăjitorul din Oz”.Darryl Zanuck, șeful studiourilor 20th Century Fox, a refuzat să o împrumute pentru un film clasic din anul 1939.

 Cine a pavat drumul pentru ca ea să devină diplomat.Richard Nixon a decis să o trimită cu delegația SUA la Națiunile Unite. A devenit, pe rând, ambasador SUA în Ghana, șef de protocol și ambasador SUA în Cehoslovacia. 

Shirley Temple 11 jpg jpeg

Cum a eclipsat-o Ronald Reagan pe Shirley.Povestea nu a fost pe marele ecran:alegerea ca președinte a lui Reagan a întărit rolul pe care îl îndeplinea ca fiind cel mai faimos actor care a devenit  funcționar public. (Cei doi au jucat împreună în pelicula „That Hagen Girl” din anul 1947).

Sfatul său pentru cei care au ca scop premiul pentru întreaga activitate.  „Începeți devreme”, a spus Shirley Temple în anul 2006, când a fost onorată  de Breasla Actorilor de Film (Screen Actors Guild).Shirley Temple s-a stins din viață în anul 2014 la vârsta de 85 de ani.

foto:vintag.es