Româncele fatale care i au ucis pe marii bărbaţi ai României  Triunghiul amoros şi criminal   Şt  O  Iosif, Natalia Balş şi Dimitrie Anghel jpeg

Româncele fatale care i-au ucis pe marii bărbaţi ai României. Triunghiul amoros şi criminal - Şt. O. Iosif, Natalia Balş şi Dimitrie Anghel

Extrem de seducătoare, cultivate şi emancipate, femeile fatale au stârnit pasiuni mistuitoare. Scriitori celebri, precum Ştefan Octavian Iosif sau Alexandru Odobescu au murit din dragoste pentru femeile „de o frumuseşte perversă şi de o senzualitate morbidă“. Din cauza iubirii pentru Natalia Negru au murit Ştefan Octavian Iosif şi Dimitrie Angel. Pentru Hortensia Racoviţă s-a sinucis Alexandru Odobescu.

Frumoase, emancipate, erudite, conştiente de puterea lor de seducţie, extrem de senzuale şi libertine. Aşa sunt descrise româncele fatale, rămase în istorie, care au stârnit pasiuni mistuitoare în rândul bărbaţilor, sfârşite cu sinucideri sau dueluri.  

Femeile seducătoare erau emancipate, şcolite în străinătate, trăiau la standarde moderne, aveau viaţă socială, erau admirate şi invidiate deopotrivă pentru calităţile fizice care iscau pasiuni mistuitoare.  

Căsătorite la vârste fragede, direct din pension, abia după căsătorie îşi descopereau feminitatea şi puterea de seducţie. Cu atâţia admiratori în jur, celebrele femei fatale sfârşeau trăind amoruri de scurtă durată în braţele amanţilor. Aşa se ajungea la dueluri, divorţuri sau chiar sinucideri în rândul soţilor geloşi. Poveştile unor astfel de femei a căror putere de seducţie s-a dovedit fatală au rămas în istorie.  

Frumuseţea Nataliei Balş, motiv de duel fatal  

Natalia Balş, fiica cea mică a lui Grigore Ghica, a rămas în istorie drept o femeie fatală care a stârnit dueluri şi căreia i-au căzut victime mulţi amanţi. De o frumuseţe răpitoare, s-a căsătorit la vârsta de 15 ani cu Costache Balş, un dregător domnesc care deţinea o funcţie publică în Iaşi. Despre frumoasa şi tânăra soţie Natalia se spune că adora complimentele tinerilor din jur. Pentru că bărbaţii roiau în jurul ei şi nu conteneau să îi admire frumuseţea, stârnea invidia doamnelor şi gelozia soţului. Cel mai tare l-a înfuriat pe Costache Balş un locotenent austriac, contele von Stolberg, care nu se mai lăsa dus de lângă Natalia. Soţul gelos s-a văzut nevoit să-l provoace la duel pe contele care îi curta soţia, dar gestul avea să îi fie fatal.

Citeşte continuarea pe adev.ro/nmt1hy