Povestea lui Evelyn Nesbit, primul supermodel din lume, a cărei frumuseţe a condus la crimă jpeg

Povestea lui Evelyn Nesbit, primul supermodel din lume, a cărei frumuseţe a condus la crimă

Evelyn Nesbit a revoluţionat lumea modei cu un secol în urmă. Frumosul model din Statele Unite a avut o viaţă tumultoasă, faima sa atingând punctul culminant după ce a fost implicată într-o crimă. 

Un model de succes trebuie să posede multiple calităţi, printre care frumuseţea naturală, carisma şi stilul, dar pentru a ajunge supermodel, o femeie trebuie să îşi lase destul de adânc amprenta în era în care trăieşte. Evelyn Nesbit, un model originar din Tarentum, Pennsylvania, s-a făcut cunoscută nu doar prin trăsăturile sale fizice remarcabile, ci şi prin viaţa sa controversată, scrie „BBC”. Provenită dintr-o familie cu o situaţie financiară dificilă, Evelyn a ajuns în New York în 1900 şi a devenit cunoscută într-un timp foarte scurt într-o lume nouă, foarte diferită de cea cu care era obişnuită.    James Carroll Beckwith, un pictor american, a fost cel care a introdus-o în lumea artiştilor, contribuind la faima de care s-a bucurat tânăra, ajunsă inspiraţie pentru numeroase opere de artă, printre care sculptura „Innocence” realizată de George Grey Barnard, expusă la Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

sdsssssssssssss jpg jpeg

Chipul lui Evelyn a ajuns pe copertele unor reviste celebre, precum Vanity Fair şi Harper’s Bazaar, în diverse reclame la cremă de faţă sau pastă de dinţi, pe vederi, calendare sau cromolitografii. Tânăra apărea îmbrăcată în diverse costume în ilustratele vremii, întruchipând zeiţe greceşti, ţigănci, gheişe sau nimfe ale pădurii, dar niciodată nu poza în ipostaze foarte sexy. Când fotografia de modă a prins avânt, Nesbit s-a aventurat în acest nou domeniu, pozând pentru Joel Federe. Fotografiile ei au dat imediat lovitura, iar celebritatea modelului a crescut instantaneu. În scurt timp, Evelyn a ajuns să cânte într-un cor pe Brodway, în piesa „Florodora”, dar şi în paginile ziarelor de scandal, care au început să scrie şi mai mult despre ea când aceasta a părăsit corul, primind un rol important în piesa „The Wild Rose” (n.r. – Trandafirul sălbatic).

Continuarea articolului pe:Adevărul.ro