Obiecte masonice rare, prezentate la Muzeul Bucovinei din Suceava jpeg

Obiecte masonice rare, prezentate la Muzeul Bucovinei din Suceava

📁 Muzeele României
Autor: Redacția

Un număr de 72 de piese de sfârşit de secol XVIII, început de secol XIX, vor fi expuse la Suceava în cadrul expoziţiei "Obiecte masonice din colecţia Muzeului Naţional Brukenthal", care va putea fi vizitată, în perioada 18 martie-3 aprilie.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că expoziţia "Obiecte masonice din colecţia Muzeului Naţional Brukenthal" este rezultatul unui parteneriat încheiat între instituţia suceveană şi Muzeul Naţional Brukenthal, iar piesele, din categoria tezaur, fac parte din patrimoniul muzeului sibian.

Expoziţia este inedită pentru publicul sucevean datorită rarităţii pieselor şi a subiectului propus, a spus directorul Muzeului Bucovinei.

Ursu a precizat că expoziţia cuprinde 72 de piese care au aparţinut masonilor din Transilvania, valoarea totală a asigurării acestor piese fiind de 732 de milioane de lei vechi.

El a mai declarat că ideea organizării unei astfel de expoziţii este mult mai veche, iar publicul sucevean are ocazia să vadă piese rare, importante din punct de vedere artistic.

"Să nu uităm că masoneria a jucat un rol important în istoria României", a spus Ursu.