Muzeul fostului lagăr nazist de la Auschwitz poate fi vizitat și virtual jpeg

Muzeul fostului lagăr nazist de la Auschwitz poate fi vizitat și virtual

Fostul lagăr nazist de la Auschwitz-Birkenau poate fi vizitat virtual, începând de astăzi, prin intermediul a 200 de fotografii panoramice realizate în diferite momente ale zilei sau nopții, în condiții meteo variate, din numeroase unghiuri.

Imaginile, disponibile la adresa de internet www.panorama.auschwitz.org, sunt însoțite de explicații în polonă și engleză.

Sunt prezentate “descrieri istorice, mărturii, documente și, inclusiv, trimiteri la opere de artă realizate de prizonieri și obiecte legate de istoria lagărului”, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al muzeului de la Auschwitz, Bartosz Bartyzel, relatează Agerpres.

Muzeul de la Auschwitz-Birkenau a fost inaugurat în 1947 în locul celui mai mare lagăr de concentrare nazist, în care, în perioada 1940-1945, au murit 1, 1 milioane de persoane, dintre care 90 % erau evrei. Înscris în 1979, de UNESCO, pe lista obiectivelor din Patrimoniul Umanității, acest loc este unul dintre principalele simboluri ale Holocaustului din cel de-al Doilea Război Mondial.