Înregistrare secretă cu Adolf Hitler, făcută publică pentru prima dată  Pe cine admira Führer ul? VIDEO jpeg

Înregistrare secretă cu Adolf Hitler, făcută publică pentru prima dată. Pe cine admira Führer-ul? VIDEO

O înregistrare secretă cu Adolf Hitler purtând o discuţie cu preşedintele Finlandei, Carl Mannerheim, în anul 1942, este considerată a fi singura în care fostul lider nazist are un ton calm, informează Daily Mail.

Discuţia a fost înregistrată în secret de inginerul de sunet finlandez Thor Damen, fără ca cineva din încăpere să fi ştiut acest lucru. În înregistrare se poate observa că vocea lui Hitler este cât se poate de calmă, ceea ce a şocat pe toată lumea, în contextul în care liderul german era cunoscut numai din discursurile sale vulcanice.

Momentul surprinde o discuţie între cei doi, după ce s-a aflat că Rusia a produs 35.000 de tancuri în primul an de război.

În timpul înregistrării de un minut, Hitler spunea:“Dacă cineva imi spunea că o ţară ar putea începe cu 35.000 de tancuri aş fi spus – Eşti nebun! Dacă vreunul dintre generalii mei mi-ar fi spus că orice naţiune are 35.000 de tancuri, i-aş fi spus:"Tu, domnul meu, vezi lucrurile la pătrat. Eşti nebun, vezi fantome".

Liderul politic a continuat discuţia şi i-a mărturisit lui Carl Mannerheim că, până în acel moment, Germania a reuşit să distrugă peste 34.000 tancuri.