Incredibilul Hulk   când un experiment eşuat naşte un supererou jpeg

Incredibilul Hulk - când un experiment eşuat naşte un supererou

16 iulie 1945- este detonată prima bombă atomică, Trinity. Puterea sa de distrugere în masă îi impresionează pe militarii americani, fiind încrezători că noua superarmă va încheia războiul care devasta planeta de 5 ani.  Dar tehnologia nucleară era capabilă să ofere energie şi progres, nu doar să distrugă. Era atomică avea să aducă şi beneficii .Asta credea şi un savant pe nume Bruce Banner care prin anii 60’ a încercat să experimenteze detonarea unei bombe gamma. Dar un şofer adolescent a intrat  în zona de testare. Banner a ieşit din adăpost pentru a-l preveni să între, însă în acel timp, bomba gamma a explodat, şocul exploziei lovindu-l,   absorbind radiaţia gamma.

Bruce Banner s-a trezit într-un spital, înconjurat de medici surprinşi de faptul că trupul său era intact. Dar  peste noapte, Bruce s-a transformat într-o monstruozitate   care a evadat. La răsărit a revenit la forma iniţială.

Adevăraţii creatori ai "experimentului atomic"  au fost Stan Lee, Jack Kirby şi Paul Reinman. Însă în urma acestui experiment avea să rezulte un supererou care şi-a făcut apariţia în ediţia nr. 1 „The Incredible Hulk” (mai 1962), oarecum influenţat de povestea lui Frankestein adaptat la era atomică.

Hulk era un personaj dramatic, comparat cu Golem din mitologia iudaică. Hulk era o reacţie la Războiul Rece şi la ameninţarea nucleară. Se credea că radiaţiile armelor nucleare puteau produce mutanţi şi monştri. La debut, Hulk nu era verde, ci gri. Abia din ediţia a doua, monstrul a fost colorat în verde.

Banner a fost vindecat abia în ediţia nr.4 a seriei „The Incredibile Hulk”, controlându-şi abilitatea de transformare. Din septembrie 1963, datorită abilităţilor sale de monstru longeviv cu puteri extraordinare şi durabilitate, dar şi datorită inteligenţei sale, Bruce a devenit membru fondator al echipei de supereroi „Avengers” şi s-a înscris şi în organizaţia S.H.I.E.L.D.. S-a îndrăgostit de Betty Ross, fiica unui generalului Thunderbolt Ross care avea mania de a-l prinde pe Hulk pentru a preveni distrugerile de-a lungul aniilor 60-70’. Treptat, Banner avea să-şi dezvolte mai multe personalităţi.

După o scurtă pauză, Hulk s-a întors în ediţia nr. 377 a seriei, care avea să se înfrunte cu celelalte personalităţi ale lui Banner-Grey Hulk, Guilt Hulk şi Savage Hulk, născute din amintirile chinuitoare din copilărie când a fost abuzat de tatăl său.

clipboard02 hulk jpg jpeg

Sursa:wordpress.com

Într-o ediţie din  2006, Hulk s-a înfruntat cu organizaţia Illuminati (grupare de supereroi din care făcea parte şi Tony Stark, Mister Fantastic sau Profesorul X) care a decis că era prea periculos să rămână pe Pământ şi l-au transportat  cu o rachetă în spaţiu ce s-a prăbuşit pe planeta Sakaar, unde  Hulk s-a căsătorit cu regina Caiera cu care avea să facă doi copii. Ulterior, Hulk s-a întors pe Pământ. A continuă să trăiască în America Centrală şi de Sud până când a fost atras într-o înfruntare cu „Thing” (din Cei Patru Fantastici) şi Thor în oraşul New York. Hulk a continuat să se înfrunte apoi cu Nul, un războinic fioros care a ajuns în România să conducă forţele Dracula şi o legiune de monştrii. A declanşat World War Hulk, în care mulţi supereroi au încercat să-l oprească. Doar Iron Man a fost capabil să-l imobilizeze. Bruce Banner a fost dus în custodia SHIELD de unde a evadat ulterior. Hulk a fost şi continuă să reprezinte o reacţie de protest la război, aşa cum a fost în timpul războiului din Vietnam şi în timpul celui din Irak. Prima ecranizare a supereroului a fost serialul din 1978-The Incredible Hulk. În 2003 a fost lansat primul film –Hulk, ca apoi în 2008 să fie lansat o continuare cu un alt actor-The Incredible Hulk (2008). Însă actorul care a avut o interpretare de succes a fost Mark Ruffalo în seria de filme „Avengers”.

Sursa:

http://marvel.com/universe/Hulk_(Bruce_Banner)

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=xbqNb2PFKKA