Imagini cu cele mai avansate fortifica╚Ťii din Al Doilea R─âzboi Mondial jpeg

Imagini cu cele mai avansate fortifica╚Ťii din Al Doilea R─âzboi Mondial

­čôü Al Doilea R─âzboi Mondial
Autor: Daniel ╚śtefan C─âlin

Zidul Atlanticului a fost un sistem de fortifica╚Ťii construit de-a lungul liniei de coast─â din vestul Europei. Aceste fortifica╚Ťii au fost realizate de Germania nazist─â ├«n timpul celui de-al Doilea R─âzboi Mondial, mai exact ├«n perioada 1942-1945.

Scopul Zidului Atlanticului era de ap─ârare a teritoriilor continentale din vest cucerite de Hitler ├«mpotriva unei invazii din partea Alia╚Ťilor. Zidul s-a vrut a fi o linie de fortifica╚Ťii sub forma unor obstacole complet impenetrabile de-a lungul plajei ÔÇô bunc─âre, c├ómpuri minate, relateaz─â WarHistoryOnline.com. C├ónd Alia╚Ťii au atacat Zidul Atlanticului ├«n Normandia, au ├«ncercat s─â ia cu asalt punctul cel mai slab al acestuia, dar chiar ╚Öi a╚Öa, misiunea a fost extrem de dificil─â ╚Öi s-a soldat cu multe victime.

bundesarchiv bild 101i 297 1716 28 im westen belgien frankreich atlantikwall jpg jpeg
Solda╚Ťi germani amplas├ónd obstacole care ├«mpiedic─â aterizarea navelor aeriene inamice Foto Wikipedia

Solda╚Ťi germani amplas├ónd obstacole care ├«mpiedic─â aterizarea navelor aeriene inamice Foto Wikipedia

Conform BBC.co.uk, fortifica╚Ťiile se ├«ntindeau pe o distan╚Ť─â de 1.287 km, de la grani╚Ťa de nord-vest a Spaniei, p├ón─â ├«n Scandinavia. Totu╚Öi, Zidul Atlanticului a avut cele mai puternice structuri pe teritoriul Fran╚Ťei. Azi, se pot vedea sute de bar─âci ╚Öi diverse construc╚Ťii pentru arme care se ├«ntind pe tot ╚Ť─ârmul de vest. Spre deosebire de alte state, Fran╚Ťa nu pare s─â implementeze vreo politic─â de restaurare a fortifica╚Ťiilor, acestea ajung├ónd ruine care zac ├«ngropate ├«n nisip ╚Öi ├«n uitare.

Citește continuarea articolului aici