Faimosul tren Orient Express ajunge la București jpeg

Faimosul tren Orient Express ajunge la București

Orient Express-ul, cel mai vestit tren din Europa, sose┼čte ast─âzi, la ora 14.20, ├«n Gara de Nord din Bucure┼čti. Celebra garnitura parcurge o dat─â pe an ruta Paris-Istanbul, readuc├ónd ├«n memorie traseul celui mai cunoscut tren european care pornea cu mai bine de 125 de ani ├«n urm─â, de pe peronul G─ârii de Est din Paris, spre ├«ndep─ârtatul Istanbul.

├Än acest an, trenul tranziteaz─â Rom├ónia ├«n perioada 2-10 septembrie. Trenul va opri ├«n aceast─â diminea┼ú─â la Sinaia, unde pasagerii vor putea vizita castelul Pele┼č ┼či alte obiective turistice ale ora┼čului, urm├ónd ca dup─â pr├ónz vestitul tren s─â intre ├«n Gara de Nord. M├óine, de la ora 9.00, ├«┼či va continua c─âl─âtoria spre Istanbul. Urm─âtoarea oprire va fi Varna, ├«n Bulgaria.

image

Orient Express se ├«ntoarce de la Istanbul la data de 8 septembrie, sosind ├«n Bucure┼čti Nord la ora 14.00. Trenul ├«┼či va relua c─âl─âtoria, spre Budapesta ├«n data de 9 septembrie, la ora 10.50 din Bucure┼čti Nord, av├ónd o oprire turistic─â de aproximativ 5 ore ├«n Sinaia, se arat─â ├«n comunicatul de pres─â emis de CFR C─âl─âtori.

Orient Express-ul circul─â pe ruta:Paris-Viena-Budapesta-Sinaia-Bucure┼čti-Varna-Istanbul-Bucure┼čti-Sinaia-Budapesta-Viena-Vene┼úia.

Trenul compus din vagoane selecte, confortabile ┼či luxoase reprezint─â o legend─â fascinant─â, plin─â de mister, care traverseaz─â istoria culturii ┼či civiliza┼úiei Europei unite.