Jean Constantin probe foto pentru Brigada Diverse, fotograf de platou Raru Bănică Colecție Studiourile Buftea jpg

Cum a făcut infarct Jean Constantin din cauza unei glume proaste în cimitirul Bellu

Actorul Jean Constantin a fost unul dintre cei mai mari actori ai neamului românesc. A avut o viață destul de încercată, însă pe tot parcursul ei, și-a îndeplinit magistral misiunea de artist. Întotdeauna a reușit să stârnească hohote de râs și aplauze furtunoase pentru interpretările sale pline de talent. Jean Constantin a murit la 83 de ani, dar a fost la un pas să își piardă viața mult mai devreme din cauza unei glume proaste.

A avut harul de a-i face pe alții să râdă

Jean Constantin s-a născut la Techirghiol, la 21 august 1927. Mama sa era grecoaică, iar tatăl român. A debutat în 1957 la Teatrul de Stat „Fantasio” din Constanţa. Ulterior, a fost remarcat de regizorul Sergiu Nicolaescu, care în 1973 l-a distribut în filmul „Nemuritorii” (lansat în 1974). A interpretat apoi excepțional roluri în nenumărate filme, dar și pe scena Teatrului Național unde Radu Beligan l-a distribuit în spectacolul „O scrisoare pierdută”.

Jean Constantin a încetat din viaţă la data de 26 mai 2010, când avea 83 de ani. Un infarct l-a luat din această lume în care a fost hăruit să facă oamenii să râdă. Actorul fost înmormântat în Cimitirul Central din Constanța, pe aleea Centrală, iar la parastasul de șase luni i-a fost inaugurat și bustul de bronz inspirat dintr-unul din filmele în care a jucat.

Actorul Jean Constantin a fost găsit mort, pe data de 26 mai 2010 jpeg

Jean Constantin a fost unul dintre cei mai mari actori ai României

Infarct în cimitir, la 11 noaptea

Pe parcursul vieții a avut parte de nenumărate evenimente neplăcute, printre care și un infarct din cauza unei glume proaste.

Incident a avut loc cu 30 de ani înainte de a muri. Jean Constantin a văzut moartea cu ochii din cauza unei glume proaste făcute noaptea, în Cimitirul Bellu, de colegi.

Cascadorul Vasile Popa a fost cel care a făcut gluma macabră.

Acesta s-a băgat într-un coşciug gol găsit pe o alee, iar când actorul a trecut pe lângă el, a dat capacul de o parte şi l-a prins de un picior. Acesta a fost momentul în care Jean Constantin era să moară de inimă.

„A zis doar un «Au!»apoi a căzut ca secerat pe alee. Imediat am sărit din coșciug și am început să-i dau palme și să-l zgâlțâi, dar Jean rămânea inert.

Făcuse infarct! «Ăsta a murit!», au spus și ceilalți actori. Noroc cu un gropar care era prin zonă. Nici nu mai știu ce i-a făcut lui Jean, că mă panicasem și eu, dar l-a readus la viață”, a dezvăluit episodul cascadoru Vasile Popa în urmă cu câțiva ani.

Mai multe pentru tine...