Coperți memorabile ale revistei Playboy, din 1953 până în 2015 jpeg

Coperți memorabile ale revistei Playboy, din 1953 până în 2015

📁 Istoria Presei
Autor: ANGIE VOICU

Revista americană Playboy a scris istorie în cei 60 de ani de viață. A fost fondată la Chicago (SUA), în 1953. Publicația lansată de Hugh Hefner renunță la cea mai veche tradiție a sa. Începând cu luna martie a anului 2016, revista renunță la publicarea fotografiilor cu modele dezbrăcate. Pe coperta ultimei ediții nud va fi Pamela Anderson, iar Kristy Garett este ultimul fotomodel care va poza fără haine în Playboy.

Playboy a fost cea mai îndrăzneață revistă a tuturor timpurilor. Așa a început totul. Prima ediție a revistei a apărut în decembrie 1953, iar pe coperta sa a strălucit nimeni alta decât Marilyn Monroe.  Playboy a reușit să vândă primul număr în peste 50.000 de copii și a avut un succes răsunător. În primii ani, pe coperta publicației nu erau mereu femei. Cu toate acestea, în interiorul revistei se găsea conținutul obișnuit. Pe coperta lunii mai a anului 1955 se găsește o ilustrație vintage. În această ediție, actrița Diane Webber a fost „Iepurașul lunii” (Playmate of the Month). Ea este și prima persoană care și-a „arătat” părul pubian în Playboy, potrivit The Telegraph.

De-a lungul anilor, „Iepurașul” a rămas logo-ul Playboy. Una dintre cele mai memorabile coperți ale revistei este din ediția de martie a anului 1967. Ședința foto a fot realizată în doar o jumătate de oră, iar „tăticul” Playboy, Hugh Hefner, s-a declarat îndrăgostit de conotația „umoristică și sexuală” a pozei cu „Iepurașul”. Pe coperta din august 1968, este ilustrată tradiția de a „ascunde” celebrul logo, undeva în centru. Modelul Gale Olson îl poartă pe costumul său de baie.

O altă copertă care a făcut istorie a fost cea din luna octombrie a anului 1971. Darine Stern a fost prima femeie de culoare care a apărut în revista Playboy. De asemenea, logo-ul se regăsește „jucăuș” pe scanul alb în care este așezată Darine.

În mai 1972, în interiorul revistei a fost publicată o scriere de 360 de cuvinte a autorului britanic Arthur C. Clarke. Editorii Playboy s-au folosit de această ocazie pentru a publica o serie de ilustrații ale artistului Skip Williamson. Pe coperta acestei ediții a strălucit frumoasa Deanna Baker.

În mod tradițional, ediția de vară a revistei Playboy îl avea pe copertă „Iepurașul anului”. Cu acest titlu a fost distinsă, în iunie 1991, actrița Lisa Matthews, care a ajucat alături de Bruce Willis, în memorabilul film „Hudson Hawk”.

În luna aprilie a anului 1993, Tonja Christensen a apărut pe coperta Playboy. În interiorul publicației se găsea și un interviu inedit cu regretatul artist Frank Zappa, care a murit la câteva luni după publicarea acestei ediții.

O altă copertă memorabilă a fost cea din luna mai a anului 2013. Fiica fostului pilot de Formula 1 Bernie Ecclestone, Tamara Ecclestone, a pozat nud special pentru această ediție. Celebrul model britanic Kate Moss a apărut pe coperta Playboy în 2014, iar ultima copertă nud a revistei Playboy i-a fost rezervată Pamelei Anderson, în ediția de februarie 2016. Actrița a mărturisit că a acceptat propunerea după ce a primit acordul fiilor ei, Brandon (19 ani) și Dylan (17 ani), care au suferit de-a lungul timpului, fiind tachinați din cauza celebrității de care s-a bucurat mama lor.

Click aici pentru galerie foto