historia ro undefined jpeg

Cititorii Historia la film

Cu mic, cu mare, cititorii revistei Historia au decis să se reintâlnească cu echipa redactională a revistei noastre la un eveniment "monden": vizionarea ultimei pelicule a legendarului regizor Oliver Stone. Iată câteva imagini de la acest eveniment realizat in colaborare cu partenerii nostri de la Ro Image şi Cinema City

Oliver Stone, regizor laureat cu trei premii Oscar, se întoarce pe marele ecran cu un thriller care reuneşte o distrbuţie de staruri formată din Taylor Kitsch, Blake Lively, Aaron Johnson, John Travolta, Uma Turman, Benicio Del Toro, Salma Hayek, Emile Hirsch şi Demian Bichir. Filmul se bazează pe romanul best seller al lui Don Winslow, inclus în 2010 în Top 10 al prestigiosului New York Times.

Protagoniştii sunt Ben (Johnson), un budist pacifist şi împăciuitor, prietenul lui cel mai bun, Chon (Kitsch), un fost soldat din marina americană şi fost mercenar, care au afacere extrem de profitabilă – cultivă cea mai bună marijuana în Laguna Beach. Cei doi mai au ceva în comun – sunt îndrăgostiţi de frumoasa Ophelia (Lively). Trioul duce o viaţă idilică în orăşelul lor din sudul Californiei până în ziua când cartelul mexican Baja decide să intre în afacerea lor şi le impune să le devină parteneri.

Capul cartelului este Elena (Hayek), care conduce cu mână de fier ajutată de fiorosul Lado (Del Toro), dar, ceea ce ea crede că ar trebui să fie o operaţiune simplă de preluare cu forţa a unei afaceri se dovedeşte un război în toată regula. Căci cu toţii, inclusiv alunecosul agent DEA (Travolta), corupt şi laş, au subestimat puterea prieteniei care îi leagă pe cei trei.

Aşa începe o serie de manevre şi lupte cu miză pe viaţă şi pe moarte, o brutală bătălie a orgoliilor.