Cine erau cei mai populari 10 oameni din lume în anul 1935? jpeg

Cine erau cei mai populari 10 oameni din lume în anul 1935?

📁 Istoria Presei
Autor: Redacția

În perioada interbelică, ziarul american ”The World” organiza în fiecare an un sondaj pentru a stabili cine erau ”cei mai populari 10 oameni din lume”. În 1935, printre cei mai populari oameni din lume se numărau Hitler, Mussolini sau Stalin. 

În publicația ”Opinia” din anul 1935 a apărut un articol care făcea cunoscut publicului românesc sondajul realizat de ziarul american.

„Anul acesta (1935 - n.r.) răspunsurile au indicat pe următorii, în ordine: Roosevelt președintele Statelor Unite, Hitler cancelarul Germaniei, Mussolini dictatorul Italiei, Lindberg celebrul aviator american, Stalin dictatorul Rusiei, Bernard Shaw marele scriitor englez, Charlie Chaplin cunoscutul comic de cinema, Gandhi șeful mișcării naționaliste naționaliste din India, Piccard eroul stratosferei și Henri Ford «regele automobilelor»”, scria ”Opinia”, într-un articol descoperit de Muzeul Presei „Sever Bocu” din Jimbolia, județul Timiș, și publicat recent pe pagina de Facebook a instituției.

Dintre cei prezenți în topul celor mai populari oameni din lume în 1935, mai puțin cunoscut în prezent este Jean Felix Piccard, un chimist de origine elvețiană, faimos în epocă pentru baloanele inventate de el, care se ridicau până în stratosferă.

În anul 1934, în topul realizat de ziarul american ”The World” era prezentă și o femeie, ”artista Greta Garbo. Acum însă vedeta n-a obținut decât un număr redus de voturi”, preciza publicația ”Opinia”, în 1935.