Cele mai vechi hoteluri din lume care sunt deschise și astăzi png

Cele mai vechi hoteluri din lume care sunt deschise și astăzi

Nishiyama Onsen Keiunkan din Japonia este cel mai vechi hotel din lume. Funcționează din anul 705, având așadar mai bine de 1300 de ani vechime. Recunoscut de Guinness World Records, acest ryokan – han japonez tradițional – se află în proprietatea aceleiași familii de 52 de generații. Hanul a fost deschis pentru a oferi cazare samurailor care veneau la izvoarele termale din zonă.

Cel mai vechi hotel din Europa – Zum Roten Baeren, deschis în 1120 – este chiar mai vechi decât orașul în care se află. Freiburg nu exista pe vremea când a fost deschis acest han, care a fost martorul marii epidemii de ciumă din secolul al XIV-lea, vânătorilor de vrăjitoare, revoluțiilor și revoltelor, Războiului de 30 de ani și celor două războaie mondiale. 

freiburg 20100407 161714 jpg jpeg

In Marea Britanie se află multe dintre cele mai vechi hoteluri din Europa. Cel mai vechi dintre ele, The Old Bell, a fost deschis la Hurley în 1135 pentru a oferi cazare celor care mergeau în pelerinaj la Sf. Benedict. Aici au fost cazați, de-a lungul secolelor, atât oameni simpli, cât și regi, iar în Al Doilea Război Mondial, The Old Bell a servit drept loc de întâlnire pentru premierul Winston Churchill și generalul american Dwight Eisenhower. 

fallback image jpg jpeg

Angel & Royal, din Grantham, Marea Britanie, este o altă unitate de cazare foarte veche. Deschis în 1203, acest han de pe drumul care legea Londra de Edinburgh a fost ridicat pentru  Cavalerii Templieri. Au fost cazați aici mulți dintre regii Angliei – precum Richard al III-lea, Edward al III-lea, Charles I sau George al IV-lea – motiv pentru care hanul, denumit inițial Angel, a primit în 1866 numele pe care îl poartă și azi:Angel &Royal. 

angel and royal hotel grantham front elevation jpeg jpeg