Cele mai puternice ţări în 1939 FOTO jpeg

Cele mai puternice ţări în 1939 FOTO

Cursa înarmărilor de după primul război mondial a creat state puternice militar, dar puterea economică  nu se ridica întotdeauna la nivelul celei militare.

Germania nazistă avea o economie puternică ce a înflorit după ieşirea din criză. Era probabil cea mai avansată din punct de vedere militar, cu mai bine de 6000 de avioane, milioane de soldaţi şi mii de tancuri.

g1 13 jpg jpeg

Statele Unite şi-au revenit şi ele din depresiunea economică recăpătându-şi influenţa pe acest plan. Nu aveau însă aceeaşi anvergură militară şi se aflau într-un oarecare izolaţionism.

ny 0 jpg jpeg

Imperiul Britanic mai pierduse din teritorii, Canada şi bună parte din Irlanda câştigându-şi independenţa. Cu toate acestea încă era foarte extins teritorial şi demografic.

london thames 1930 jpg jpeg

Uniunea Sovietică s-a industrializat rapid în ciuda prevederilor dezavantajoase ale tratatului de la Brest-Litovsk. Ţara a fost puternic militarizată sub pretextul viitoarei agresiunii externe.

mosc 0 jpg jpeg

Japonia se afla sub o dictatură după anexarea unor părţi din China şi a Manciuriei. Regimul era militar şi imperialist şi până în 1939 a continuat extinderea teritorială ca urmare a războaielor cu China.

tok jpg jpeg

Franţa a fost mai afectată de depresiunea economică în comparaţie cu alte state. Îşi păstrase coloniile din Pacific şi Indochina şi se axa şi ea destul de mult pe partea militară din pricina temerilor legate de Germania.

paris 5 jpg jpeg

Italia devenise un imperiu ca urmare a acţiunilor din Etiopia şi se ocupa serios de înarmare. Economic vorbind însă, ţara se afla în impas, abia făcând faţă unor state mai mici ca Belgia şi Olanda. 

rome 3 jpg jpeg