Cei mai controversa╚Ťi candida╚Ťi din istoria alegerilor preziden╚Ťiale americane jpeg

Cei mai controversa╚Ťi candida╚Ťi din istoria alegerilor preziden╚Ťiale americane

Alegerile preziden╚Ťiale din Statele Unite din 2016 vor intra, cu siguran╚Ť─â, ├«n istorie datorit─â unuia dintre candida╚Ťi. Donald Trump, om de afeceri, miliardar ╚Öi vedeta unui reality-show, este unul dintre cei mai vizibili candida╚Ťi ai acestor alegeri ╚Öi, cu siguran╚Ť─â, unul dintre cei mai controversa╚Ťi. ├Äns─â dac─â privim ├«n trecut la istoria alegerilor preziden╚Ťiale americane, vom descoperi ╚Öi al╚Ťi candida╚Ťi cel pu╚Ťin la fel de controversa╚Ťi ÔÇô inclusiv unul despre care toat─â lumea ╚Ötia c─â este spion sovietic.

HOMER AUBREY TOMLINSON

De-a lungul anilor, sute de lideri religio╚Öi au vrut s─â candideze la pre╚Öedin╚Ťie, dar pu╚Ťin au reu╚Öit s─â devin─â ╚Öi candida╚Ťi legitimi. Cel mai perseverent dintre ei a fost, cu siguran╚Ť─â, Homer A. Tomlinson, un predicator din New York care a candidat de cinci ori la r├ónd la alegeri, din 1952 p├ón─â ├«n 1968.

Tomlinson, un fost om de publicitate, s-a folosit de experien╚Ťa sa pentru a-╚Öi face o campanie electoral─â vizibil─â ╚Öi a fondat propria organiza╚Ťie politic─â:Partidul Teocratic. A avut unele idei controversate precum ├«nlocuirea taxelor moderne cu zeciuiala ╚Öi ├«nfiin╚Ťarea unui nou post ├«n cabinetul guvernamental:Secretarul pentru Moralitate. 

Conștient că nu va ajunge vreodată președinte, Tomlinson a gândit și un plan B:s-a autodeclarat Rege al Lumii și și-a organizat ceremoniile de încoronare cu un scaun pliabil drept tron.

VICTORIA WOODHULL

3 weird candidates jpg jpeg

├Än 1872, sufrageta Victoria Woodhull a devenit prima femeie care a candidat la pre╚Öedin╚Ťia Statelor Unite ale Americii. Promov├ónd un program ce includea acordarea de drepturi femeilor, Woodhull a fost nominalizat─â din partea Partidului pentru Drepturi Egale. 

Woodhull a fost o femeie remarcabil─â:a fost activ─â ├«n mi╚Öcarea, la mod─â atunci, spiritualist─â, a lucrat pe Wall Street ╚Öi a publicat un ziar ├«n care miltia pentru politici sociale considerate progresiste la vremea aceea, precum educa╚Ťia sexual─â ├«n ╚Öcoli, promovarea unui regim vegetarian ╚Öi legalizarea prostitu╚Ťiei. 

Woodhull sus╚Ťinea ╚Öi dreptul egal al femeilor ╚Öi b─ârba╚Ťilor de a se c─âs─âtori ╚Öi divor╚Ťa f─âr─â implicarea guvernului sau a bisericii. 

EARL BROWDER

browder jpg jpeg

Ca lider al Partidului Comunist din Statele Unite ├«n anii 1930-1940, Earl Browder a fost cel mai cunoscut om politic comunist din America.  

N─âscut ├«n Kansas, Browder s-a implicat ├«n mi╚Öc─ârile muncitore╚Öti ├«nc─â din adolescen╚Ť─â, iar ├«n timpul Primului R─âzboi Mondial a fost arestat pentru c─â s-a opus recrut─ârii. 

Browder a candidat la alegerile preziden╚Ťiale ├«n 1936 ╚Öi 1940 din partea Partidului Comunist. Era pe-atunci un personaj foarte controversat, c─âci era un secret cunoscut de toat─â lumea c─â lucra direct cu agen╚Ťiile de spionaj de la Moscova ╚Öi c─â membri ai familiei sale erau agen╚Ťi sovietici. Practic, Browder a candidat la pre╚Öedin╚Ťie chiar dac─â toat─â lumea ╚Ötia c─â e spion sovietic. 

JOHN G. SCHMITZ

5 weird candidates jpg jpeg

Probabil c─â cel mai extremist candidat din istoria electoral─â american─â a fost congresmanul californian John G. Schmitz, care a candidat la pre╚Öedin╚Ťie ├«n 1972 din partea Partidului American Independent.

Cunoscut pentru retorica sa extremist─â, Schmitz a r─âmas ├«n istorie ╚Öi pentru unele declara╚Ťii. Spre exemplu, ├«ntrebat la un moment dat despre c─âl─âtoria ├«n China a pre╚Öedintelui Nixon, el ar fi spus:ÔÇ×Nu am nicio obiec╚Ťie fa╚Ť─â de c─âl─âtoria pre╚Öedintelui ├«n China. Obiectez doar ├«n privin╚Ťa ├«ntoarcerii sale.ÔÇŁ

Schmitz a propus revenirea la ╚Öcoli segregate ╚Öi a sugerat, ├«n anii '80, c─â dac─â politicile lui Reagan nu au succes, cea mai bun─â solu╚Ťie pentru America ar fi o lovitur─â de stat militar─â. 

Sursa: http://news.discovery.com/