image

Cauți un iPhone 15 Pro? Pariu că nu știai asta despre istoria iPhone-ului

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Acum ne bucurăm de diversitate de modele, designuri și culori ale telefoanelor mobile. Puțini știu însă istoria acestora și cum s-a ajuns acum la această goană după tot ce e nou. Suntem într-adevăr o societate de consum și perpetuăm acest stil de viață, dorindu-ne mereu să deținem ultimul model de telefon mobil apărut. O dinamică care ne cam pune în încurcătură, dat fiind că astfel de gadgeturi sunt scumpe.

Dacă ne întoarcem puțin la istoria primului telefon mobil trebuie să trecem în revista anul 1876. Pe vremea în care telegraful era încă la mare căutare, a apărut dorința de a avea un aparat portabil care să ajute la transmiterea informațiilor. În aceeași zi din acest an doi inventatori - și se pare pionieri în era tehnologiei telefoanelor - înregistrau pentru brevet un dispozitiv, ceea ce avea să fie un telefon mobil. Urmează fapte la fel de interesante. În 1947 sunt puse bazele telefoniei celulare. Motorola este brandul care inventează tehnologia ce stă ulterior la baza dezvoltării telefoanelor mobile.

Revenind la unul din titanii acestei industrii, la iPhone, știi care a fost primul model lansat? Descoperă în rândurile ce urmează.

Primul iPhone

Știai că primul iPhone a fost lansat în SUA în 2007? În iunie acel an Apple a reinventat practic telefonul. În primul weekend de la lansarea vânduse 300.000 de exemplare. Iar de aici, povestea acestor smartphone-uri a continuat. În 2008 era lansat modelul iPhone 3G, compatibil cu GSM 3G și cu GPS asistant.

Acum, în 2023, cauti un iPhone 15 Pro și îl găsești disponibil și la mâna a doua. Desigur, asta nu înseamnă că are și calitate precară. În era modernă, am reușit să depășim aceste concepte învechite și prejudecăți. Astfel, un smartphone la mâna a doua este o alternativă la piața scumpă.

Dacă vorbim despre ofertele de la unii dintre comercianții cunoscuți, atunci știm cu siguranță că este vorba de telefoane vândute la mâna a doua, dar de calitate excepțională. Toate acestea trec prin etape de verificare, aspectual și tehnic, sunt peste 30 de criterii avute în vedere. Chiar și bateria este verificată, pentru ca sănătatea acesteia să fie de minim 85%.

Regăsim în stocul acestui magazin online telefoane iPhone, dar și Samsung. De cumpărat o putem face online, cum de altfel întreaga procedură se întâmplă. Simplu, fără efort, fără disconfort sau intermediari. Prețurile mai accesibile și competitive fac diferența. Vezi site-ul oficial aici.

Întorcându-ne în timp, din nou, nu putem să nu ne aducem aminte cu nostalgie de parcursul telefoanelor mobile. A existat vremea în care acestea aveau mărimi nu foarte prietenoase, însă promiteau mai multe funcții. Celebrele celulare cărămidă, robuste și greu de descărcat sau cele cu baterie detașabilă sunt câteva modele vechi, dar care au făcut istorie. Acum cel mult seniorii mai au versiuni de telefoane mobile vechi. Chiar și pentru ei însă, poți alege smart, din toate punctele de vedere. Trecerea la smartphone le poate ușura viața, anumite task-uri, iar cât despre prețuri, alegerea ofertelor de telefoane la mana a doua înseamnă cu adevărat o decizie smart.