Câştigătorul concursului organizat de Historia si Fundaţia Calea Victoriei este     jpeg

Câştigătorul concursului organizat de Historia si Fundaţia Calea Victoriei este ...

Autor: Redacția

Câştigătorul este Roxana Frățilă

Dă un share pe facebook la această stiresi răspunde corect la întrebarea:Cine a pictat celebru tablou Mona Lisa (La Gioconda)?şi eşti înscris automat în extragerea finală. 

 Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs@adevarulholding.ro  împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, doi la număr, vor fi publicaţi în data de16 Septembrie. Pe 16 Septembrie anunţăm câştigătorul şi următorul concursul.

Premiul constă într-o invitaţie gratuită la cursul Cursul de initiere in Istoria Artei(începând din data de 18 Septembrie) oferit de Fundaţia Calea Victoriei.

Descriere curs şi premiu

Invitaţie începând cu data de 18 septembrie, la atelierul condus de Arina Gheorghitadespre Cursul de initiere in Istoria Artei. Ne vom familiariza cu principalele idei si modele asupra aventurii incredibile a artei, a felului in care aceasta a strabatut secolele de mana cu societatea si cu gandirea.

Cursul e destinat publicului larg, dar asta nu inseamna ca ne vom limita doar la generalitati. Lectorul nostru obisnuieste sa-si presare prezentarea cu anecdote cu pictori, episoade celebre cu sare si piper care sa va faca sa intelegeti mai bine lumea artistilor si ideile lor.

Datorita condensarii materialului care este imens, cursul se va axa pe pictura si, doar unde acesta lipseste, pe sculptura si arhitectura.

Va garantam, insa, ca de la cursul Arinei Gheorghitaveti pleca senini si edificati.

Temele analizate in cele opt sedinte sint:

Sedinta 1:Antichitatea:Egipt-Creta-Micene;

Sedinta 2:Etruria-Grecia-Roma;

Sedinta 3:Bizant-Gotic-Romanic-Renasterea italiana timpurie;

Sedinta 4:Renasterea matura in Italia si restul Europei;

Sedinta 5:Baroc, Rococo, Neoclasicism;

Sedinta 6:Romantism, Realism, Simbolism;

Sedinta 7:Impresionism si Postimpresionism;

Sedinta 8:Avangarda secolului XX:Cubism – Futurism – Expresionism-Suprarelism.

Cursul se va ţine într-o frumoasă casă cu gradină de pe Popa Soare 40, în zona Pache Protopopescu, pe una din străzile preferate ale lui Mircea Eliade, unde timpul nu se grabește și minunile nu întârzie să apară.

Pentru mai multe detalii și informații puteți vizita site-ul fundației:

http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/, puteți scrie la contact@victoriei.rosau puteți suna la mobil:0723 167 892 și telefon fix:021-321.30.22.