Bucureştiul anului 1956  Cum arătau Centrul Vechi şi alte locuri care acum sunt istorie jpeg

Bucureştiul anului 1956. Cum arătau Centrul Vechi şi alte locuri care acum sunt istorie

📁 Comunismul in România
Autor: Redacția

Mai multe imagini din Bucureştiul anului 1956 au fost publicate pe arhiva foto Detusche Fotothek. În poze se observă un oraş total diferit faţă de ce vedem noi astăzi. Străzile Capitalei sunt pline de comercianţi, iar în Centrul Vechi se găsesc magazine pline de clienți.Totuși anul 1956 este prezentat în istoriografie ca unul destul de dificil pentru românii aflați sub domnia terorii comuniste. Regele abdicase de 9 ani, Gheorghiu Dej era in plină putere și în acest an vor avea loc reprimarea acțiunilor studențeti.

De asemenea în 1956 începe a doua etapă și cea mai agresivă a procesului de colectivizare, după ce românii trecuseră prin naționalizare (1948) și prin prima etapă a acestui proces.

[[nid:27480]]

Bucureștiul pe care îl vedem în aceste imagini arată totuși încă omogen pentru că distrugerile provocate de epoca de aur încă nu se vedeau.

Pozele au fost realizate de câțiva fotografi din RDG și surprind emotional și poate diferit acei ani de tristă amintire.

Totuși anul 1956 Mai multe imagini din Bucureştiul anilor '50 au fost publicate pe Muzeul de Fotografie. În poze se observă un oraş total diferit faţă de ce vedem noi astăzi. Străzile Capitalei sunt pline de comercianţi, iar în Centrul Vechi se găsesc magazine în care sunt zeci de pălării moderne.Citeste mai mult: adev.ro/nk6490

Mai multe imagini din Bucureştiul anilor '50 au fost publicate pe Muzeul de Fotografie. În poze se observă un oraş total diferit faţă de ce vedem noi astăzi. Străzile Capitalei sunt pline de comercianţi, iar în Centrul Vechi se găsesc magazine în care sunt zeci de pălării moderne.

Citeste mai mult: