historia ro undefined jpeg

Baden-Baden, cea mai faimoasa statiune balneara din Germania

Aflatã în bazinul Oos de pe pantele vestice ale Pãdurii Negre, Baden-Baden este o staţiune internaţionalã foarte popularã, datoritã climei blânde şi a izvoarelor radioactive ce au pânã la 68°C.

Este locul în care împãratul roman Caracalla îşi ameliora durerile de artritã, redescoperit în secolul XIX de clienţi precum Regina Victoria, Kaiserul Wilhelm I, Napoleon III, Berlioz, Brahms si Dostoievsky, care mai apoi au ajutat la transformarea staţiunii în locul cel mai elegant şi sofisticat din Germania.

Astãzi s-a schimbat clientela, însa Baden-Baden înca evocã aura de privilegiu a secolului XIX, combinatã cu facilitãţile secolului XXI. Printre clienţii mai recenţi se numarã Barbara Streisand şi Yasser Arafat.Baden-Baden este locul ideal pentru entuziaştii sporturilor şi ai plimbãrilor în aer liber. Iubitorii întrecerilor hipice se pot bucura de sezonul internaţional din fiecare august de pe Hipodromul Iffezheim. Natura înconjurãtoare este plinã de trasee turistice, iar în timpul iernii, staţiunea este un centru de schi.