A fost descoperită cea mai veche rochie din lume jpeg

A fost descoperită cea mai veche rochie din lume

Arheologii din Armenia au anunţat miercuri că au descoperit rămăşiţele unei rochii ce a aparţinut unei femei şi a fost confecţionată în urmă cu 5.900 de ani, potrivit AFP. Directorul Institutului de Arheologie şi Etnologie al Academiei de Ştiinţe din Armenia, Pavel Avetissian, afirmă că rămăşiţele rochiei sunt singurele elemente descoperite dintr-un material atât de vechi.

Părţile ce par a fi dintr-o rochie multicoloră au fost descoperite în timpul unor săpături în peşterile din sudul Armeniei. Anterior, în acelaşi loc au mai fost descoperite o pereche de încălţări din piele (prezentată ca cea mai veche din lume, 5.500 ani) şi cel mai vechi teasc de vin (6.100 de ani).

Vechimea rămăşiţelor rochiei a fost stabilită de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, a mai spus Pavel Avetissian. "De îndată ce vom reuşi să punem laolaltă toate piesele rochiei, vom putea determina modul în care se îmbrăcau femeile în secolul XXXIX î.Hr.", a adăugat el.

Săpăturile din peşteră sunt la început, astfel că ar mai putea avea loc de noi descoperiri. "Sunt sigur că ne aşteaptă încă multe surprize", a conchis el.