A apărut numărul de mai al revistei Historia jpeg

A apărut numărul de mai al revistei Historia

📁 Istoria Presei
Autor: Redacția

Ediţia de mai a revistei Historia este de acum la toate punctele de distribuţie a presei. Mărturii, portrete, poveşti demult uitate vă aşteaptă pe toţi, cu mic, cu mare, să le citiţi în noul număr.

Şi pentru că este mai – luna monarhiei române şi a Independenţei României – dar şi pentru că se apropie 1 iunie, Ziua copilului, am ales să vă bucurăm cu povestea copilăriei Regelui Mihai. Cât de mult i-a influenţat personalitatea timpul petrecut cu bunica sa, Regina Maria? Cât de afectat a fost când mama lui, Regina Elena, a fost îndepărtată din viaţa sa chiar de tatăl său, Regele Carol al II-lea? Citiţi în acest număr despre boacănele pe care le-a făcut în scurta sa copilărie fericită, aflaţi povestea lui Billie, rivalul său, şi vă bucuraţi de o serie nemaivăzută de fotografii realizate de celebrul foto-reporter, Iosif Berman.

La finalul lunii mai, România va fi vizitată de către Papa Francisc. Spre deosebire de prima vizită a unui Suveran Pontif în România, în 1999, evenimentul de acum are o agendă bine stabilită, cu evenimente programate şi în alte oraşe ale ţării, nu doar în capitală. Aşadar, pentru acest număr v-am pregătit un dosar amplu despre semnificaţia vizitei Papei Francisc, dar şi despre rolul avut de către Biserica greco-catolică în emanciparea românilor din Transilvania. De asemenea, aflaţi dramatica poveste a ordinului de lichidare a Bisericii Române Unite cu Roma, venit de la sovietici şi cum un între Episcopat a fost trimis la moarte.

Luna aprilie a acestui an a fost marcată de o tragedie pentru patrimoniul universal: incendiul care a mistuit o parte din catedrala Notre-Dame. Cu toţii îi cunoaştem inconfundabila faţadă şi ne-o aducem aminte din celebrul roman al lui Victor Hugo. Însă câţi dintre voi ştiti adevărata poveste a frumosului monument gotic? Citiţi în numărul de mai ce a însemnat ridicarea unei astfel de clădiri la începutul Evului Mediu şi cum, de-a lungul timpului, a fost distrusă conştient, în repetate rânduri, de mâna omului.

Aşadar, luaţi numărul de mai al revistei Historia şi veţi mai putea citi amănuntele dramei gulagului sovietic prin care a trecut şi tatăl celebrei actriţei Stela Popescu, simbolistica veşmintelor papale şi multe, multe alte subiecte fascinante.

Luaţi, citiţi şi vă bucuraţi de istorie.

Cumpără Acum

H 208 intreg 4 jpg jpeg
coperta jpg jpeg