A apărut numărul de februarie al revistei Historia  Iată sumarul!  jpeg

A apărut numărul de februarie al revistei Historia. Iată sumarul!

📁 Istoria Presei
Autor: Redacția

Numărul de februarie al revistei Historia este acum pe piaţă! Dosarul acestei ediţii tratează un subiect sensibil al istoriei române: episodul rebeliunii legionare, mai exact conflictul dintre Mareşalul Ion Antonescu şi Garda de Fier.

Cum s-a ajuns la ruptura dintre Mareşal şi Legionari? Ce a însemnat acest moment pentru societatea de atunci? Răspunsuri care pot ajuta la clarificarea datelor istorice puteţi afla din textul lui Manuel Stănescu. Cât despre momentul 21-23 ianuarie 1941, Pogromul de la Bucureşti şi persepective din epoca de atunci asupra rebeliunii legionare puteţi afla mai multe din materialul realizat de către Dorin Stănescu.

Book 205 intreg 1 jpg jpeg

Historia vă poartă într-o lume mai puţin cunoscută a societăţii cubaneze – lumea jineteras. Cine sunt ele? „Cuvântul Jinetera defineşte în spaniolă o femeie jocheu. El exprimă şi admiraţia cu care femeia stăpâneşte calul. Jineteras nu înseamnă prostituate, ci curtezane, care au relaţii pe termen lung cu bărbaţii care le întreţin. Jineteras sunt asemenea hetairelor din vechea Grecie: femei educate, care servesc, distrează şi se culcă cu bărbaţi puternici, în timp ce nevestele lor trudesc acasă, făcând copii şi îngrijind de gospodărie. Jineteras folosesc educaţia şi abilităţile pentru a fi meştere în amor“. Mai multe vă lăsăm să descoperiţi singuri.

Book 205 intreg 4 jpg jpeg

Ţineţi cont că februarie este cea mai scurtă lună din an, luna dragostei, dar şi luna care preîntâmpină mărţişorul. Aşa că am ales să vi-l prezentăm pe tânărul chipeş pe care îl sărbătorim în fiecare an, Dragobetele şi să vă purtăm paşii în istoria colorată a sticlei de Murano. Historia de februarie stă în lumina reflectoarelor: istoria superbelor rochii de Oscar pe care câştigătoarele marelui Premiu al Academiei le-au purtat de-a lungul timpului – o infografie a minunăţiilor purtate pe covorul roşu.

Luaţi, citiţi şi vă bucuraţi de istorie!

Citește și în format digital

Cumpără Acum