image

5 cărți interesante despre jocuri de noroc

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Unii împătimiți ai jocurilor de noroc sunt în permanență în căutarea unor surse de informare, fie că este vorba de simple ponturi sau, dimpotrivă, de strategii mai elaborate prin care pot să își mărească randamentul la jocurile de noroc.

Nu există o rețetă standard pentru succes, asta că pentru că jocurile de noroc, așa cum le spune și numele, implică o serie vastă de variabile. La urma urmei, nu uita vechea zicală – casa nu pierde niciodată. Cât de valabilă este aceasta și cum poți să învingi operatorii de jocuri? Poți încerca să afli citind următoarele cărți recomandate despre jocuri de noroc:

1. Getting the Best of It

David Sklansky a devenit cunoscut în întreaga lume pentru acest titlu. Lucrarea este documentată în zeci de ani de experiență și se bazează pe date statistice adunate într-un mod profesionist de la persoane direct implicate în organizarea jocurilor de noroc.

Cartea este împărțită în 6 capitole mari, fiind analizate pe rând teoriile probabilităților, pokerul, blackjackul, pariurile sportive și alte jocuri precum jocuri ca la aparate pe internet, dar și concepte generale aplicabile tuturor jocurilor de noroc.

Lucrarea cuprinde noțiuni avansate de matematică și calcul probabilistic, dar și strategii matematice cu aplicare directă la jocurile de noroc. Din fericire, fundamentele matematice sunt explicate atât de simplu încât și cei care sunt mai puțin pasionați de cifre să le poată înțelege în profunzime.

2. How to make 100.000$ a year – Gambling for a living

David Sklansky și Mason Malmuth au încercat să documenteze o strategie prin care să poți trăi doar din pariuri sportive, fără să fii nevoit să întreprinzi altă activitate lucrativă.

Ei definesc în carte noțiunea de jucător profesionist, acela care își asumă riscuri calculate. Vei găsi prezentate poveștile de succes a mii de jucători din întreaga lume care aparent au învins sistemul și trăiesc exclusiv din veniturile generate de jocurile de noroc.

Nu este un lucru ușor realizabil, fiindcă este nevoie de răbdare, mult timp liber la dispoziție și auto-disciplină, cea din urmă fiind și factorul cel mai greu de atins.

Sunt abordate mai multe subiecte în carte printre care cele mai populare jocuri de cazino precum ruletă ori blackjackul, dar și cursele de cai sau de ogari ori pariurile sportive.

Fiecare ramură a jocurilor de noroc are anumite riscuri cuantificabile și cartea îți explică cum să îți diminuezi din riscuri și astfel să ai rezultate mai bune pe termen mediu și lung la jocurile de noroc.

3. The Logic of Sport Betting

Ed Miller este un autor consacrat pe domenii de poker și jocuri de noroc. Cărțile sale s-au vândut înpeste 300.000 de exemplare în întreaga lume, fiind traduse în peste 7 limbi. Această lucrare este în coautorat cu Matthew Davidow, un jucător experimentat în pariuri sportive.

De-a lungul celor 15 ani de experiență, Davidow a înființat două companii care se ocupă de statistici sportive, de la care își extrage informațiile necesare.

Lucrarea este una foarte bună, apreciată de toți care au citit-o. Nu vei găsi aici un secret prin care să câștigi garantat la pariuri sportive, însă dacă o citești cu siguranță vei evita cele mai mari și mai multe greșeli pe care le faci atunci când pariezi.

Robert Walker, un om implicat de peste 30 de ani în domeniul jocurilor de noroc și care a colaborat cu cele mai mari case de pariuri din lume a spus că această carte este perfect scrisă și că dezvăluie câteva dintre trucurile “murdare” ale companiilor, pe care acestea doresc să le țină ascunse.

4. The Theory of Poker – A Professional Poker Player Teaches

Tot de la David Sklansky vine și această lucrare la fel de bine documentată. Dacă ești jucător de poker, consideră această carte un "must read", un fel de “Biblie” a jucătorilor, dacă este permisă comparația.

Pokerul nu este un joc de noroc sau nu este doar un joc de noroc, în ciuda părerilor unora. Este un joc bazat pe teorii ale probabilităților, iar "card counterii" cunosc mai bine acest lucru.

Aici vei află câteva din trucurile care au determinat cazinourile să își schimbe puțin și perspectiva asupra jocului, dar și să adopte unele măsuri contra jucătorilor.

Trebuie neapărat să citești această carte dacă joci sau vrei să joci poker la un nivel cât mai bun.

5. Super Slot Secrets: For Slot Lovers Who Want to Get More from Playing

Nu știu dacă există sau dacă mai există secrete pentru a câștigă la sloturi, însă această carte promite să îți dezvăluie mici trucuri în acest sens.

Autorul este John Douglas care a și cochetat în trecut cu sloturile. Cartea însă nu este doar o experiență personală, ci surprinde și picanterii aflate de la alți jucători, unii dintre ei care au adunat averi din sloturi.

Dacă a fost vorba despre noroc sau despre strategii secrete nu vei afla decât citind această carte.

Îți recomand să citești neapărat măcar o parte dintre aceste cărți dacă ești pasionat de jocurile de noroc, fiindcă vei afla o mulțime de informații utile din cadrul lor.

De asemenea, ele îți pot chiar schimba percepția despre jocurile de noroc și te pot învăța să devii un jucător mai calculat și mai profitabil pe termen lung.