Cea mai mică Biblie din lume   expusă la Cluj jpeg

Cea mai mică Biblie din lume - expusă la Cluj

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 18 octombrie 2011

Cea mai mică biblie din lume este expusă la Cluj, la Bastionul Croitorilor în perioara 17-23 octombrie, în cadrul expoziției "Biblia - Cartea Vieții".

Institutul de Studii Biblice "Sola Scriptura" și Florian Stoica, membru al organizației "Liga Bibliei” din Germania, în parteneriat cu Primîria municipiului Cluj-Napoca, organizează în perioada 17-23 octombrie la Turnul Croitorilor o expoziție inedită de carte, intitulată "Biblia – Cartea Vietii".

Pe parcursul celor 7 zile ale expoziției, cei interesatț pot admira cele peste 250 de exemplare de Biblie de o valoare inestimabilă. Între nestematele colecției menționăm Biblia din anul 1701, în original, tradusă de Martin Luther sau Biblia în limba maghiară, în original, tradusă de Karoly Gaspar, tiparită în 1764.

Printre lucrările expuse se găsesc în facsimil "Biblia de la București "sau "Biblia lui Șerban Vodă Cantacuzino”, tiparită în anul 1688 sau excepționala traducere din Septuaginta redactată și adnotată iî anul 2001, de către Înalt Prea Sfințitul Bartolomeu Valeriu Anania, mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului și arhiepiscop al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului și Clujului.Vizitatorii expozitiei vor putea admira cea mai mică Biblie din lume, ale cărei file se pot lectura doar cu ajutorul lupei.