image

3 reţete de prânz pe care le poţi prepara în mai puţin de 30 de minute

📁 Promo și advertorial
Autor: Advertorial

Există o mulţime de reţete uşor de preparat de care te poţi bucura acasă sau la birou. Nu trebuie să te gândeşti că prepararea unui prânz gustos sau sănătos este dificilă sau că îţi va consuma o mulţime de timp. De foarte multe ori, ideea de a comandă este alegerea cea mai uşoară, însă nu neapărat cea corectă.

Atunci când găteşti chiar tu, poţi controla foarte uşor ce ingrediente foloseşti, dar şi cantităţile acestora.

Dacă vrei să găteşti rapid de prânz, iată 3 reţete pe care poţi prepara în mai puţin de 30 de minute:

Pui crispy cu sos de smântână

Puiul crispy se poate prepara foarte uşor la friteuza cu aer cald sau la cuptor. Friteuza cu aer cald este o alegere mai inspirată deoarece rumeneşte perfect alimentele, fără să fie nevoie de cantităţi mari de ulei.

Iată de ce ai nevoie pentru o porţie de pui crispy cu sos de smântână:

130 de grame muşchiuleţ din piept de pui

două ouă bătute

100 de grame fulgi de porumb măcinaţi

Pentru sosul de smântână:

100 de grame smântână

un vârf de oregano

doi căţei de usturoi pisaţi

sare şi piper

un strop de mărar proaspăt tocat

Este o idee bună să laşi feliile de piept de pui la marinat într-un mix de apă, ulei de măsline şi condimente înainte de a te apuca de gătit. Foloseşte o cantitate mică de ulei de măsline şi condimentele preferate. Puiul poate sta la marinat 12 sau 24 de ore, dacă îţi doreşti să fie cât mai aromat.

Mai apoi, tot ce trebuie să faci este să dai puiul prin ou şi prin fulgii de porumb măcinaţi. Acesta se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru cel puţin 15-20 minute la 190 de grade. Dacă alegi să prepari puiul la friteuza cu aer cald, atunci poţi scade temperatura la 180 de grade.

Pentru a pregăti sosul de smântână, amesteca toate ingredientele bine, adăugă sare şi piper după gust şi vei obţine perechea perfectă pentru puiul crispy homemade. Puiul crispy se poate servi alături de cartofi preparaţi tot la friteuza cu aer cald sau alături de o salată fresh.

Orez cu creveţi

Orezul este o sursă minunată de carbohidraţi, în timp ce creveţii sunt bogaţi în proteine, nu conţin multe grăsimi şi au un gust plin de savoare. Iată de ce ai nevoie pentru o porţie de orez cu creveţi:

80 de grame orez

100 de grame amestec de legume congelate

100 de grame creveţi congelaţi, curăţaţi şi decorticaţi

două linguri de ulei de măsline

o lingură de parmezan

sare şi piper după gust

Poţi prepara creveţii fie în friteuza cu aer cald, cu un strop de ulei de măsline şi condimente după gust sau la tigaie. Cât timp caleşti creveţii, pune orezul la fiert alături de legume. La final, amesteca creveţii şi orezul cu legume cu o lingură de parmezan. Nu uita să adaugi sare şi piper după gust.

Lipie cu hummus şi vită

Pentru această reţetă ai nevoie de doar câteva ingrediente:

o lipie integrală

două linguri de hummus

roşii şi ardei gras cubuleţe

o ceapă tăiată cubuleţe

100 de grame de carne de vită tocată

Începe prin a căli ceapă şi carnea de vită în tigaie până când se rumenesc. Mai apoi, tot ce trebuie să faci este să asamblezi lipiile. Unge fiecare lipie cu hummus, adăugă carne de vită şi ceapă călită, dar şi roşii şi ardei gras. Rulează uşor sau împătureşte şi prânzul tău este gata.

Reţetele pe bază de lipii şi carne se pot modifica foarte uşor. Poţi alege crema de brânză, sos de iaurt sau sos de roşii în loc de hummus. De asemenea, poţi înlocui carnea de vită cu pui, curcan sau porc.

Foloseşte reţetele de mai sus ca sursa de inspiraţie pentru a te bucura de un prânz gustos şi sănătos.