Yoko Ono se opune eliberării asasinul lui John Lennon jpeg

Yoko Ono se opune eliberării asasinul lui John Lennon

📁 Biografii
Autor: Redacția
🗓️ 28 iulie 2010

Yoko Ono a anunţat că se va opune din nou eliberării lui Mark David Chapman, care l-a asasinat în urmă cu 30 de ani pe soţul ei, John Lennon, o cerere de eliberare înaintată de criminal urmând să fie analizată din nou, pentru a şasea oară, luna viitoare, informează hollywoodreporter.com.

Yoko Ono s-a opus în mod constant eliberării lui Mark David Chapman şi a trimis din nou o scrisoare comisiei care analizează cazul, a declarat pentru Daily News Peter Shukat, avocatul artistei japoneze.

"Punctul ei de vedere nu s-a schimbat", a declarat aceeaşi sursă.

John Lennon a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980, în faţa locuinţei sale din New York, în timp ce se întorcea acasă împreună cu Yoko Ono, după o sesiune de înregistrări.

Mark David Chapman, în prezent în vârstă de 55 de ani, condamnat pentru această crimă la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare cu prelungire pe viaţă, va fi audiat de o comisie alcătuită din trei specialişti, începând cu 9 august. Aceasta este cea de-a şasea cerere de eliberare pe care Chapman a adresat-o justiţiei americane.

Peter Shukat a refuzat să precizeze dacă cea mai recentă scrisoare a lui Yoko Ono către comisia de eliberare este aceeaşi cu cele pe care artista japoneză le-a trimis comisiei din doi în doi ani, de când Mark David Chapman a avut dreptul să adreseze prima cerere de eliberare, în anul 2000.

În cea mai recentă scrisoare, Yoko Ono a declarat:"Dacă el va fi eliberat, mă tem că el va readuce alt coşmar, haos şi confuzie. Eu şi cei doi fii ai lui John nu ne vom mai simţi în siguranţă pentru restul vieţii".

Yoko Ono a declarat, totodată, că Mark David Chapman nu va fi nici el în siguranţă, dacă va fi eliberat.

Ca o consecinţă a notorietăţii sale, Chapman este ţinut într-o celulă specială a închisorii Attica. El lucrează acolo ca portar, face curat în birouri şi îi ajută pe ceilalţi prizonieri într-una dintre bibliotecile închisorii specializate în legislaţie.

Cu excepţia unor violări minore ale regulamentului închisorii, cazierul lui Chapman este curat încă din 1994.

John Lennon ar fi împlinit în luna octombrie 70 de ani.

;