image

Veneţia doreşte să reducă fluxul de turişti şi de autovehicule care pătrund în oraş de Anul Nou

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: C. S.
🗓️ 29 decembrie 2023

Şefii poliţiei de la Veneţia au emis două ordonanţe menite să limiteze sosirea maşinilor şi a oamenilor în noaptea de Revelion, când cererea pentru a vedea tradiţionalul foc de artificii monstru din oraşul lagună este foarte mare.

Una dintre ordonanţe va bloca traficul spre Piazzale Roma, principalul punct de acces rutier al oraşului, în timp ce cealaltă are în vedere accesul pietonal cu sens unic de-a lungul celebrelor "calli", îngustele străduţe veneţiene, relatează Agerpres.

Veneţia va începe să testeze și o taxă de intrare zilnică şi un plafon pentru accesul vizitatorilor pe faimoasele sale canale începând din aprilie 2024 în cadrul unui program despre care primarul oraşului italian a spus că reprezintă prima schemă de acest tip care va fi implementată la nivel mondial, informează Reuters.

Decizia are scopul de a gestiona fluxul de turişti în timpul vacanţelor de primăvară şi al unora dintre weekendurile de vară, când numărul vizitatorilor atinge cel mai ridicate niveluri, au declarat autorităţile locale.

"Este pentru prima dată în lume când se va face aşa ceva, un oraş întreg va putea fi rezervat", a declarat primarul Luigi Brugnaro.

Restricţiile se vor aplica între orele locale 08:30 şi 16:00, iniţial pentru un total de 29 de zile şi vor acoperi majoritatea weekendurilor cuprinse între 25 aprilie şi jumătatea lunii iulie de anul viitor.

Turiştii vor trebui să îşi facă o rezervare online pentru vizita lor şi să achite o taxă de 5 euro pentru a obţine codul QR care va fi verificat în puncte specifice de intrare în oraş şi care le asigură accesul în cartierele istorice ale Veneţiei.

Mai multe pentru tine...