Un urs de peșteră perfect conservat, descoperit pe o insulă izolată din Oceanul Arctic | FOTO jpeg

Un urs de peșteră perfect conservat, descoperit pe o insulă izolată din Oceanul Arctic | FOTO

Un urs de pe╚Öter─â perfect conservat, dat├ónd din Epoca de Ghea╚Ť─â, a fost descoperit ├«nt├ómpl─âtor ├«n Insulele Liahovski, din Oceanul Arctic. 

Ursul adult, despre care se crede c─â ar fi tr─âit ├«ntr-o perioad─â cuprins─â ├«ntre 22.000 ╚Öi 39.500 de ani ├«n urm─â, a fost descoperit de ni╚Öte cresc─âtori de reni, precizeaz─â un comunicat al Universit─â╚Ťii Federale de Nord-Est din Iaku╚Ťk.

ÔÇ×Este complet conservat, cu toate organele la locul lor, chiar ╚Öi nasul. P├ón─â acum, au mai fost g─âsite doar cranii sau oaseÔÇŁ, a precizat cercet─âtoarea Lena Grigorieva.

Schimb─ârile climatice au dus la o topire accentuat─â a permafrostului ├«n ultimii ani, sco╚Ť├ónd la iveal─â o serie de descoperiri preistorice. 

ÔÇ×Ultimii ani au adus descoperiri importante - mamu╚Ťi, rinoceri l├óno╚Öi, un m├ónz din Epoca de Ghea╚Ť─â, mai mul╚Ťi pui de c├óine ╚Öi pui ai unor lei de pe╚Öter─â - odat─â cu topirea permafrostului ├«n SiberiaÔÇŁ, precizeaz─â universitatea din Rusia. 

urs 2 jpg jpeg

Ursul de peșteră (Ursus spelaeus) este o specie sau o subspecie preistorică care trăia pe teritoriul Eurasiei și a dispărut în urmă cu 15.000 de ani.

Foto: Universitatea Federal─â de Nord-Est din Iaku╚Ťk