Un "Stonehenge" de lemn, descoperit în Ohio jpeg

Un "Stonehenge" de lemn, descoperit în Ohio

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 22 iulie 2010

La nord de Cincinnati, Ohio, în Statele Unite, un fel de Stonehenge de lemn a început să îşi facă apariţia pe măsură de arheologii dezgroapă un sit ceremonial vechi de 2000 de ani, informeza Realitatea TV.

La fel ca la Stonehenge, cercurile de lemn din Ohio erau folosite probabil pentru a marca evenimente astronomice precum solstițiul de vară.

Situl arheologic a fost numit iniţialMoorehead Circle, dar a fost ulterior poreclit „Woodhenge”. Zona arăta ca o mică pădure fără frunze şi crengi, trunchiuri de copaci fiind aşezate în cercuri concentrice, incomplete, cu un diametru de 57 de metri. Foarte probabil, structura a fost ridicată de cultura Hopewell care a supravieţuit în America de Nord până în anul 900 e.n.

Potrivit nationalgeographic.com, alinierea trunchiurilor era de aşa natură, încât în timpul solstiţiului de vară Soarele apărea în dreptul unei porţi, aşa cum se putea observa din centrul cercului. La fel şi în ziua de astăzi, Soarele răsare în dreptul pietrei Heel Stone, iluminând altarul monumentului din Anglia.